De redenen om handschoenen te dragen bij gewichtheffen

Ben jij een fanatieke gewichtheffer? Dan kan het wel eens heel verstandig zijn om handschoenen bij gewichtheffen te dragen. Waarom? Dat lees je hieronder!

1. Voorkom eeltvorming en blaren

Gewichtheffen is een keiharde sport. De resultaten van gewichtheffen zie je niet alleen terug in je spieren. Het is ook te zien aan je handen.

Want wat gebeurt er met gewichtheffen? Je hebt veel wrijving over je huid, en dat heeft gevolgen voor je handen.

Je krijgt blaren en eeltvorming. Het is aan jou de keuze om hiermee rond te lopen en ermee te pronken. Als je het niet zo sierlijk en stoer vindt, dan ben je beter af met handschoenen. Met gewichtheffen krijg je gegarandeerd te maken met eelt en blaren.

2. Behaal betere prestaties

Naast dat blaren niet zo mooi ogen, kan het ook je trainingen beïnvloeden. Blaren zijn pijnlijk, en als je dan moet gewichtheffen dan branden niet alleen je spieren, maar ook je handen.

Door handschoenen bij gewichtheffen te dragen, zorg je ervoor dat je geen blaarvorming hebt en dat je alsnog het maximale uit een training kan halen.

3. Geef extra ondersteuning aan de polsen

Als de handschoenen voor gewichtheffen lang genoeg zijn, geven ze ook ondersteuning aan de polsen. Dat kan je als erg prettig ervaren. Als gewichtheffer krijg je met een hele hoop gewicht te maken, en dat kan best wat vragen van je polsen.

4. Voorkom glibberige handen

Gewichtheffen is zweten. Je moet keihard werken en daardoor verschijnt het zweet je op de handen. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je hard werkt.

Maar zweet brengt ook gevaren met zich mee…! De stang wordt glibberig en daardoor heb je minder grip. Als je handschoenen draagt, heb je geen gladde stang, maar juist veel grip!

Handige producten voor bij het krachttrainen

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste zijn óf heel gunstig zijn voor iedereen die thuis begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-handschoenen

  Fitness Handschoenen

  Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen. Ook bieden de handschoenen een comfortabele en stevige grip en voorkomen eelt.

  Klik hier om fitness handschoenen te bestellen.

 2. Testogen Testosteron

  Testogen

  Testogen zorgt op een veilige wijze voor een natuurlijke verhoging van het testosteron level. Met een hoger testosteron level behaal jij maximaal resultaat tijdens workouts. Probeer het zelf uit: Testogen heeft een niet goed geld terug garantie.

  Klik hier om Testogen te bestellen of lees de review

 3. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.

  Klik hier om whey protein te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *