Ben jij een fanatieke gewichtheffer? Dan kan het wel eens heel verstandig zijn om handschoenen bij gewichtheffen te dragen. Waarom? Dat lees je hieronder!

1. Voorkom eeltvorming en blaren

Gewichtheffen is een keiharde sport. De resultaten van gewichtheffen zie je niet alleen terug in je spieren. Het is ook te zien aan je handen.

Want wat gebeurt er met gewichtheffen? Je hebt veel wrijving over je huid, en dat heeft gevolgen voor je handen.

Je krijgt blaren en eeltvorming. Het is aan jou de keuze om hiermee rond te lopen en ermee te pronken. Als je het niet zo sierlijk en stoer vindt, dan ben je beter af met handschoenen. Met gewichtheffen krijg je gegarandeerd te maken met eelt en blaren.

2. Behaal betere prestaties

Naast dat blaren niet zo mooi ogen, kan het ook je trainingen beïnvloeden. Blaren zijn pijnlijk, en als je dan moet gewichtheffen dan branden niet alleen je spieren, maar ook je handen.

Door handschoenen bij gewichtheffen te dragen, zorg je ervoor dat je geen blaarvorming hebt en dat je alsnog het maximale uit een training kan halen.

3. Geef extra ondersteuning aan de polsen

Als de handschoenen voor gewichtheffen lang genoeg zijn, geven ze ook ondersteuning aan de polsen. Dat kan je als erg prettig ervaren. Als gewichtheffer krijg je met een hele hoop gewicht te maken, en dat kan best wat vragen van je polsen.

4. Voorkom glibberige handen

Gewichtheffen is zweten. Je moet keihard werken en daardoor verschijnt het zweet je op de handen. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je hard werkt.

Maar zweet brengt ook gevaren met zich mee…! De stang wordt glibberig en daardoor heb je minder grip. Als je handschoenen draagt, heb je geen gladde stang, maar juist veel grip!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.