Je blijft jezelf steeds maar weer wijsmaken dat je aan je buikspieren gaat werken, maar het komt
er steeds niet van. De voordelen van een strakke buik zijn eenvoudig: het ziet er sexy uit en het wekt zelfvertrouwen. Twee eigenschapen die je voor vrouwen aantrekkelijk maken. De volgende oefeningen zullen je helpen om je buikspieren vorm te geven. Stel het dus niet nog langer uit!

Reaching crunch op een fitnessbal

Ga met je voeten schouderbreedte op een fitness bal zitten. Leun achterover, tot je rug bijna parallel is aan de vloer. Span nu je buikspieren aan zoals voor een normale crunch, maar strek je armen uit naar het plafond. Houd de gespannen positie voor drie seconden aan voordat je jezelf langzaam terug naar de uitgangspositie laat zakken.

Twisting crunch

Ga met je rug plat op de vloer (of mat) liggen, met je handen bij je oren. Maak nu met,je benen langzaam een soort fietsbeweging in de lucht. Steeds als je linkerknie naar je, borst toe komt, breng je door je schuine buikspieren aan te spannen, je rechter elleboog ernaartoe. Hetzelfde doe je met je linker elleboog als je rechterknie naar je borst toe komt.

Hip raise/leg raise

Ga met je rug plat op een bankje liggen. Strek je benen recht naar boven. Met je handen kan je het bankje achter je hoofd vasthouden, voor stabiliteit. Span je lage buikspieren aan, zodat je heupen een klein beetje loskomen van de bank. Houd deze positie 3 seconden aan. Laat je benen dan zakken totdat ze weer een lijn vormen met de rest van je lichaam. Houd deze rustpositie ook ongeveer 3 seconden aan voordat je weer terug naar de startpositie beweegt.

Jackknife

Ga met je rug plat op de vloer (of mat) liggen en strek je hele lichaam. Breng nu gelijktijdig je armen en je benen richting het plafond, totdat je met je vingertoppen je tenen raakt (als je kunt). Houd je benen en je armen gestrekt gedurende de hele oefening en voer de hele oefening beheerst uit.

Reverse crunch

Ga op een bankje liggen met gebogen knieën en met je bovenbenen in een hoek van 90 graden met je torso. Met je handen kan je het bankje achter je hoofd vasthouden, voor stabiliteit. Breng je knieen naar je ellebogen door je buikspieren aan te spannen. Je zult merken dat deze oefening veel minder belastend is voor je rug dan de normale crunch.

Windshield wipers

Ga op de vloer liggen in een T-houding, dat wil zeggen, met armen gespreid. Breng je benen recht omhoog in de lucht. Roteer nu je heupen, zodat je met je benen een ruitenwisserbeweging maakt. Voer de hele oefening langzaam en beheerst uit.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.