Wil je grote biceps? Hier vind je de juiste biceps machine oefeningen.

In dit artikel staan we niet stil bij de discussie rondom trainen met machines versus trainen met vrije gewichten. Ongeacht welke manier het ‘beste’ is, verdienen ze beide een belangrijke plek in een all-round training. Tijd om te praten over de grootste spier die iedereen graag bewonderd in de spiegel: de biceps.

1. Preacher Curl Machine

Over de beweging. Deze machineversie lijkt op de anders vrij-van-gewichten biceps oefening die je uitvoert op de preacher bench. De bicepsoefening voer je in beide gevallen in grote lijnen hetzelfde uit. Je moet je ellebogen voor je lichaam plaatsen. Dit maakt de lange kop van je triceps slap en daardoor zijn je triceps niet in staat om zich hard aan te spannen. Dit zorgt ervoor dat de focus wordt verlegd naar de korte kop van je biceps.

Waarom deze bicepsoefening zo goed is. Ten eerste is de machineversie van deze bicepsoefening gericht op de biceps. Het is een redelijk geïsoleerde beweging, omdat de rug van je armen stevig tegen een stootkussen vastzitten. Het is ook gemakkelijk om het gewicht te veranderen voor dropsets. De machine maakt het je ook gemakkelijk om geavanceerde technieken uit te voeren, zoals 21’s en one-and-a-halfs.

Je kan ook curls maken met één arm tegelijk. De vrije hand gebruik je voor een gedwongen rep of zelfs voor een negatieve-rep training.

2. Incline curl machine

Over de beweging. Deze bicepsoefening met machine is het tegenovergestelde van de preacher curl. Deze oefening laat het je toe om je armen naar beneden te laten hangen wanneer jij naar achter leunt op de incline bench (schuine bank). De lage kop van je biceps is dan volledig gestrekt en is klaar voor een krachtige samentrekking. Breng je ellebogen niet tot bovenaan.

Waarom deze bicepsoefening zo goed is. Wil je een hogere piek bereiken met bicepsoefeningen? Je bent niet de enige. Daarom zijn de incline curls zo populair bij armtrainingen. Je kan ook gebruik maken van geavanceerde incline-curl technieken op de machine, inclusief gedwongen reps, dropsets, one-and-one-a-halfs en piekcontractie oefeningen.

3. Standing One-arm Cable Curl

Over de beweging. Er zijn een hele hoop kabelvariaties te bedenken op de curl doordat je de katrolhooge kan wijzigen. Wanneer je curls uitvoert met een kabelmachine, kan je de hoek wijzigen door de katrolhoogte aan te passen. Zo kan je een oefening op dezelfde machine op verschillende manieren uitvoeren.

Waarom deze bicepsoefening zo goed is. Dit is de meest schoudervriendelijke bicepsoefening die er is. Je kan tegen de katrol staan, er juist ver vanaf staan of op een andere plek staan. Zo kan je bicepsoefening vanuit diverse hoeken trainen.

4. Smith-Machine Drag Curl

Over de beweging. De drag curl is een soort anti-curl. Bij de meeste biceps curls volgen je handen een bepaalde hoek. In deze beweging gaan je handen op en neer. Daarna blokkeer je de ellebogen niet, maar je duwt ze terug naar achteren, zoals je dat ook doet bij lifts. Deze beweging traint beide koppen van je biceps.

Waarom deze bicepsoefening zo goed is. Met de Smith-drag curl verminder je de betrokkenheid van de voorste deltaspieren. Het vaste pad helpt je bij het behouden van een vaste goede vorm, terwijl de gebalanceerde gewichten je toestaan om veiliger te trainen.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.