Het maximale uit je krachttraining halen. Wie wil dat nou niet? Leer van de beste krachttrainer en focus je op bewegingen waar je het meeste profijt van hebt. Krachttrainer Andy Speer heeft drie krachtoefeningen die precies de oefeningen kunnen zijn die jij nodig hebt.

Dit zijn de drie favoriete krachttrainingen van Andy Speer. Leer de bewegingen beheersen en je gaat absoluut progressie zien. Nee, het is geen leugen. Straks kan jij alle drie deze krachtige bewegingen achter elkaar bij een full body work-out.

1. Strict Chest-to-Bar Pull-Up

Verwar deze krachttraining niet met de CrossFit versie van de chest-to-bar. Dat is namelijk een compleet andere beweging. Deze krachttraining is traag, gecontroleerd en gericht op de explosieve kracht.

Andy Speer houdt van deze ROM krachttraining, omdat hij hiermee de armspieren maximaal traint en het push vermogen van z’n armen naar een nieuw niveau tilt. Het is een soort roeibeweging, maar dan stoerder en zwaarder.

Bij de Chest-to-Bar Pull-up trek jij je op aan een stang. Niet tot aan de kin, maar tot aan de borst. Niet alleen train je hiermee de explosieve kracht, maar met deze compound oefening train je ook de borst,- en armspieren.

2. Weighted Push-Up

Nu, terug naar de vloer. Andy Speer houdt van push-ups. Hij daagt zichzelf uit door de push-ups op vernieuwde manieren uit te voeren. Een manier waarop hij dat doet is een beetje gewicht op de rug te zetten. Dit kan met een bord, zandbak of wat dan ook. Als het object maar praktisch is. Andy Speer vermeldt dat je geen enorm zwaar object op de rug hoeft te plaatsen om de krachtoefening zwaar te maken.

Het zwaarste van deze krachtoefening is om het object in evenwicht te houden. Als je het erg onaangenaam vindt om met zo’n gewicht op de rug push-ups uit te voeren, vraag dan een vriend of mede-sporter om het gewicht op de rug goed te zetten. Blijf mooi recht staan, en zorg dat je de rug niet buigt. Houd de borst naar beneden gericht naar de vloer. Ben je klaar? Verwijder het gewicht voorzichtig.

3. Barbell Power Clean

Dit is een old-school klassieker. De Power Clean. Het is een total body explosieve training. Je kan niet verkeerd gaan met de handleiding van Andy Speer. Terwijl dingen zeer technisch worden, kan jij zelf andere componenten aan de training toevoegen. De Power Clean is niet ingewikkeld.

Zorg voor een mooie stevige spinale positie op de vloer. Trek de halter tot aan de knieën omhoog en duw de halter met explosieve kracht omhoog tot aan de nek. Bij de kracht van het omhoog trekken moeten de voeten even van de grond zijn. Zo creëer je niet alleen kracht vanuit de rug en schouders, maar ook vanuit de voeten en enkels. Zorg dat je stevig staat en de halter goed vast houdt. Laat vervolgens gecontroleerd de halter zakken. Ja, er komt veel coördinatie om de hoek kijken bij deze krachtige fitnesstraining. Het vraagt om mentaliteit en het loslaten van angst om even van de grond te zijn.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.