We kennen allemaal wel iemand die gewoon alles lijkt te kunnen eten, die iedere dag een zak chips naar binnen kan werken en toch nog altijd kan blijven genieten van een echt wasbord op de buik onder ook maar één keer in de week te gaan trainen. Irritant! Helaas is het zo dat het krijgen van een sixpack niet makkelijk is. Daar komt nog bij dat we te maken hebben met veel fabeltjes als het gaat om de sixpack abs. Wij hebben de grootste fabels voor je opgesomd.

1. Een slecht voedingspatroon is niet erg als je veel traint

Ik eet elke dag een hamburger in de lunchpauze, want dat train ik er in de avond toch weer af. Dit wordt vaak gehoord. Men denkt dat je lekker ongezond kan eten zolang je het er maar weer af gaat trainen op dezelfde dag. Niets is minder waar. Een slechte voeding heeft niet alleen effect op je gewicht, maar op de meest uiteenlopende zaken in je lichaam. Een slechte voeding kan nooit worden goedgemaakt met veel training.

2. Koolhydraten maken je sixpack kapot

Neem vooral geen koolhydraten als je je gekweekte sixpack wilt houden. Ook dit is niet waar. Sterker nog, het is heel ongezond om koolhydraten te verbannen uit je voedingspatroon. Koolhydraten heb je nodig als brandstof voor je lichaam. Ze zitten in diverse soorten voeding, zoals onder meer peulvruchten, bruine rijst, volkoren pasta, groenten en fruit. Het ius belangrijk om voldoende koolhydraten tot je te nemen, juist ook om goed te kunnen blijven trainen.

3. Crunches en situps zijn verplicht

Je bent verplicht om dagelijks een vaste hoeveelheid crunches en situps te doen als je je wasbordje wilt houden. Ook dit is niet het geval. Het is namelijk zo dat er eindeloos veel trainingsoefeningen zijn waarmee je je sixpack abs kunt trainen, en juist variatie is belangrijk om al je spieren op het niveau te houden dat ze nu hebben. Variatie in oefeningen, gewichten en aantal herhalingen zorgt voor het up to date houden van je sixpack.

4. Supplementen zorgen voor een sixpack

Er zijn eindeloos veel voedingssupplementen die vet verbrandende eigenschappen hebben. Als je deze neemt, dan ontstaat er vanzelf een sixpack en hoef je niet te trainen. Was het maar zo makkelijk! Voedingssupplementen met deze eigenschappen dragen bij het aan verbranden van vet, maar dit gaat niet vanzelf. Het is wel nodig om te trainen. De supplementen ondersteunen, maar verrichten op zichzelf geen wonderen.

5. Langzame trainingen zijn effectiever

Als je een sixpack wilt ontwikkelen, dan moet je de oefeningen in je training langzaam uitvoeren. Onzin! Het tegenovergestelde, dat je juist snel moet trainen om meer resultaat te bereiken, is ook niet waar. Het is zo dat je het beste resultaat bereikt door juist de snelheden in de oefeningen te wisselen en hierbij ook te zorgen voor variatie in de oefeningen.

6. Je moet dagelijks de buikspieren trainen

Als je niet dagelijks je buikspieren traint, dan krijg je nooit een sixpack. Wederom een fabeltje. Mensen die ineens iedere dag de buikspieren gaan trainen zullen snel last krijgen van overbelaste spieren, waardoor het trainen van de spieren voor langere tijd niet mogelijk is. Het is dus eerder schadelijk dan goed voor je.

7. Stress is goed voor het afvallen

Door stress gaat je hartslag omhoog en een verhoogde hartslag is nodig om vet te kunnen verbranden en sneller een sixpack te kweken. Er zijn inderdaad mensen die van stress afvallen, maar dit zijn mensen die niet sporten. Sporters met stress ervaren hier enkel nadelen van. Stress zorgt voor een toename van cortisol in het lichaam en dit zorgt juist voor gewichtstoename.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.