6 Lifestyle Tips: Om natuurlijk testosteron te verhogen

Een van de meest gestelde vragen hier op Krachttrainingen.com: “Hoe kan ik op natuurlijke manier mijn testosteron verhogen?” In het artikel hieronder staan zes handige lifestyle basis tips welke je op een natuurlijke wijze gaan helpen jou lichaam van meer testosteron te voorzien.

Gebruik deze handige 6 basis lifestyle tips in combinatie met een gezonde levensstijl over een langere periode om het beste resultaat te behalen. Ze lijken misschien wat algemeen in theorie, maar in praktijk zijn dit effectieve oplossingen. Om echte resultaten te behalen dien je immers eerst de basis zaken “op orde te hebben” Let’s start!

1. Slaap. Zorg voor voldoende slaap.

Een goede nachtrust. Het is zo belangrijk. Een nachtrust van tenminste 8 uur per nacht. Je zult het vast vaker gehoord hebben. Maar toch is dit een van de belangrijkere aspecten aan het verkrijgen van een hoger testosteron level en daarom staat dit punt ook stipt op één. Zorg als eerste voor een goed slaap ritme. Die nachtvogel in jou die zo graag tot 3 uur in de nacht naar YouTube of Netflix kijkt dus zoveel mogelijk proberen in te dammen.

2. Start met een goed ontbijt.

Nadat jij een goede nachtrust heb gehad van tenminste 8 uur. Begin je dag “natuurlijk” met een goed ontbijt. Een goed ontbijt is de “kickstarter” van jou dag. Dit activeert je systeem. Je laat je lichaam weten, je bent wakker, actief en klaar voor een goede gezonde start namelijk: Het ontbijt. Dit maak je of zelf klaar, en/of je hebt het al “prepped” de avond ervoor. Zo weet je precies wat je eet. En waarom je jou dag begint. Geen verrassingen!

3. Zoek de ZON op!

Nog een hele simpele en effectieve tip. Zoek gewoon de ZON op! Die straalt boven jou en geeft je natuurlijke vitaminen. Wist je dat een groot gedeelte van Nederland simpelweg kampt met een vitamine D tekort door een gebrek aan buitenkomen. Even een frisse neus halen, kan je ook zeggen natuurlijk. Of zoals de overheid het uitlegt, beweeg minimaal 30 minuten per dag. Even de benen strekken. Ga een rondje lopen, hardlopen, of zit gewoon eens 30 minuten buiten in de tuin. In de frisse lucht, even tot rust komen. Het helpt allemaal naar het doel: Een hoger testosteron level.

4. Drink water, alleen water!

Juist ja WATER. Geen sport of suiker dranken. Die houden je dorstig! Al die drankjes op de markt doen jou lichaam geen goed. Het antwoord is simpel: DRINK WATER! Het klinkt in ieder geval simpel maar om je hier aan te houden is puur een mindset game. Een die jou moet overwinnen om dat doel te bereiken. Je kan natuurlijk ook thee drinken, of koffie. In principe zijn dit ook drankjes op water basis zonder toegevoegde suikers. Echter zou het overgrote gedeelte van jou dagelijkse inname moeten bestaan uit. Je raden het al natuurlijk: Water, water en nog eens water! Tenminste 2 Liter op een niet trainingsdag en 3 tot zelfs 4 liter op trainingsdagen afhankelijk van hoelang en intensief je gesport hebt.

5. Kort en krachtig sporten

Juist ja. Dus geen urenlange trainingen. Maar kort, en kracht sporten. Je kan beter 10 minuten even goed warm lopen en 30 minuten flink sprinten. Dan 1 uur joggen. Even kort door de bocht natuurlijk. Interval training werkt ook goed in dit opzocht. 1 minuten joggen, 30 seconden sprinten. En dan zo door. Je kan hier je eigen invullen aangeven op basis van jou sport. Maar uit onderzoek is gebleken dat intensiviteit een hoger effect heeft op jou testosteron gehalte. Wat jou tak van sport ook is: Voor het dus kort en krachtig uit vs. langdurige en traag of met weinig weerstand.

6. Uiteraard: Krachttraining.

En wat jou tak van sport ook is, ook is het al JOGA! Altijd doen aan krachttraining met voldoende weerstand. Ook kort en krachtig. Op deze site staan veel schema’s die je kunt downloaden. Gratis en voor niets. Om hier mee te kunnen beginnen, ook als je nog nooit aan krachttraining gedaan hebt. Dit is tip 6 voor een hoger testosteron level. Omdat we het even wouden opbouwen met 5 basis tips. Maar dit is toch wel een van de beste tips die er tussen staat. Zonder weerstand trainen daag je het lichaam niet voldoende uit. En zal het testosteron level in alle waarschijnlijkheid gewoon niet het gewenste niveau bereiken. Haal die halters uit de kast, of stap tijdens het bezoek aan de sportschool ook eens naar het halter rek. Krachttraining is niet alleen voor krachtpatsers of bodybuilders!

Zonder een goede basis, geen optimalisatie mogelijk!

Nou dat waren ze dan: 6 handige basis tips in de Lifestyle categorie voor het natuurlijk verhogen van jou testosteron level. Zonder dat je de basis onder de knie hebt, zullen de echte “professionele” optimalisatie tips in de voedingscategorie simpelweg minder tot geen effect hebben! Maar lees ze alvast eens door. Er zullen in deze lijst van 8 tips vast enkele interessante tips bij zitten. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn. Laat dan wat van je horen in het reactieformulier hieronder.

Meer testosteron? Bekijk deze natuurlijke supplementen

Heb jij een tekort aan testosteron of wil jij je testosteron gehalte op een natuurlijke manier verhogen? Hieronder een aantal producten die je kunnen helpen met het verhogen van jouw testosteron gehalte, puur op een natuurlijke manier!

 1. Testogen Testosteron

  Testogen

  Testogen zorgt op een veilige wijze voor een natuurlijke verhoging van het testosteron level. Het Testogen supplement bevat enkel natuurlijke testosteron boosters in tegenstelling tot testosteron injecties. Probeer het zelf!

  Testogen bestellen of lees de review

 2. pic-dbalmax-s

  D-Bal MAX

  Boost testosteron levels met D-Bal MAX D-Bal MAX een snel reagerende mix van ingrediënten waardoor je ongelooflijke kracht en explosieve workouts ervaart resulterende in maximale spiergroei, kracht en performance.

  D-Bal MAX bestellen of lees de review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *