Sommige oefeningen worden te vaak overgeslagen. Meestal omdat ze simpelweg onbekend zijn of omdat ze te moeilijk gevonden worden. Vijf van zulke oefeningen die je toch eens zou moeten
proberen worden in dit artikel beschreven.

Front Squat (bovenbenen)

Als je dit leest ben je waarschijnlijk bekend met de ‘normale’ back squat, waarbij je de stang achter je hoofd houdt. De front squat is een alternatief, waarbij je de stang voor je houdt. Je traint met beide oefeningen dezelfde spieren, maar de front squat heeft enkele voordelen. De houding is gemakkelijker voor je schouders, en de oefening is minder belastend voor je kniegewrichten.

Dumbbell Squeeze Press (borst, triceps)

Ga aan het eind van een bank zitten met een dumbbell in iedere hand. Ga vervolgens op je rug liggen, terwijl je met gestrekte armen de dumbbells voor je borst tegen elkaar aan houdt, met je handpalmen naar elkaar toe wijzend. Druk de dumbbells zo hard je kunt op elkaar, terwijl je ze achtereenvolgens langzaam laat zakken en weer omhoog brengt.

Biceps Ladder (biceps)

Voor deze oefening leg je een halter op ongeveer een armlengte hoog in een power rack. Ga er nu onder liggen en pak de halter met een onderhandse grip vast op schouderbreedte. Gebruik nu je biceps om jezelf omhoog te trekken. Houd gedurende de hele oefening je lichaam als een plank. Doe zoveel herhalingen als je kunt en leg de halter vervolgens een stand hoger waardoor de oefening iets lichter wordt. Probeer zo hoog mogelijk op ‘de ladder’ te komen, totdat je echt niet meer kunt.

Seated Rotation (core)

Ga op de grond zitten en houd een gewicht voor je, met beide handen en met je ellebogen licht gebogen. Je knieën zijn 90 graden gebogen. Draai nu met je bovenlijf het gewicht van heup naar heup. Volg de beweging met je ogen en je schouders. Gevorderden kunnen hun voeten van de vloer houden gedurende de oefening.

Good Morning (core)

Ga staan met je voeten op heup- of schouderbreedte en een halter met relatief weinig gewicht achter je hoofd, op je bovenrugspieren. Houd je rug recht en je knieën licht gebogen terwijl je via je heupen voorover buigt. Als je torso parallel is aan de grond, beweeg je terug naar de rechtstaande positie.

Probeer deze oefeningen allemaal en je zult niet meer zonder willen!

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.