We zijn allemaal wel bekend met bodybuilders met gigantische armen. Natuurlijk ontstaan die spieren niet zomaar. Armspieren groeien met de juiste training. Natuurlijk spelen genen ook mee. De één heeft sneller gigantische armspieren dan de ander, maar het betekent niet dat het niet mogelijk is. Je moet alleen werken voor gespierde armen. In dit artikel volgen 5 tips voor gespierde armen.

1. Train verschillende spiergroepen

Start met geïsoleerde armspieroefeningen. Voordat jij je richt op zware gewichten, extreme armspieroefeningen en multijoint oefeningen is het essentieel om eerst iedere spiergroep in de armen apart te trainen, en dat zijn er veel. Verdiep je in de spiergroepen en zoek passende oefeningen uit op basis van de spiergroep die je wilt trainen.

2. Verminder het gewicht

Wil je meer gewicht heffen? Start dan met minder gewicht. Wanneer je minder gewicht heft, kan je meer reps maken en heb je minder lange rustperiodes nodig. Bovendien overvraag je je armspieren niet meteen. Door 10 procent van het normale gewicht te halen, gaan je armspieren groeien. Wanneer je het huidige gewicht met gemak een poos volhoudt, kan je het gewicht verhogen. Doe het gewicht langzaam naar beneden. Ook wel excentriek trainen. Daardoor leg je een hoge druk op je armspieren. Goed voor de spiergroei!

3. Voer armspieroefeningen goed uit

We spelen graag vals tijdens een sportoefening. We maken de ROM niet helemaal af, we hebben de verkeerde grip of we hanteren de verkeerde houding. Het voelt misschien goed om veel prestaties te behalen, maar eigenlijk is het niet goed. De kwaliteit van je beweging is essentieel om je armspieren te laten groeien. Beheers de techniek en voer de armspieroefeningen goed uit.

4. Focus je op hoge intensiteit trainingen

Wil je dat je armspieren groeien? Leg de nadruk op een hoge intensiteit. Deze trainingen dienen in iedere workout naar voren te komen. Het zijn de manieren om spiergroei te bevorderen. Goede oefeningen zijn negatives, forced reps en drop-sets.

5. Vermijd routine

Mensen zijn gewoontedieren. Dat is ook te zien in de fitnessruimte. We doen maar al te gauw die workouts die we kennen en kunnen. In het begin maak je vooruitgang, maar op een gegeven moment merk je dat ook die oefening geen nut meer heeft. Je armspieren zijn gewend aan de dynamiek, het gewicht en de beweging. Zorg voor variatie, zodat je spieren altijd kunnen groeien. Alleen dan maak je vooruitgang.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.