Mensen zijn gezelschapsmensen. We doen niet graag iets alleen, ook sporten niet. Een workout buddy is daarom onmisbaar als jij wilt sporten. In dit artikel volgen 5 redenen waarom een workout buddy onmisbaar is.

Vraag jouw potentiele workout buddy zich af waarom een workout buddy nodig is? Stuur dan dit artikel door; zekerste weten dat jullie daarna samen trainen!

1. Je motiveert elkaar

De belangrijkste reden waarom een sportmaatje zo belangrijk is, is omdat je elkaar motiveert, stimuleert en aanstuurt. Uit onderzoek aan het Stanford Universiteit blijkt dat een simpel belletje het aantal sportoefeningen al vergroot. En dat is nog maar een simpel telefoontje. Hoe groot is het effect dan als je echt fysiek samen gaat trainen?

Wanneer je even geen zin hebt om na een lange werkdag te sporten, stuurt je sportmaatje je wel aan om toch mee te gaan. Je voelt je misschien een beetje verplicht en eigenlijk wil je je buddy niet laten vallen, en dus ga je mee. Deze motiverende werking werkt wederzijds!

2. Sporten wordt hartstikke leuk

In je eentje sporten is rustgevend. Je kan even je hoofd legen en je focussen op jezelf. Toch is samen sporten aangenaam. Het serieuze tintje aan sporten vermindert, en tussen de workouts door kan je praten, lachen en elkaar motiveren. Dat maakt sporten een heel stuk leuker en interactiever.

3. Makkelijk om nieuwe workouts uit te proberen

In je eentje pak je minder snel nieuwe workouts op. Dit komt omdat je het misschien een beetje eng vindt om iets nieuws te proberen in je eentje. Met een sportmaatje is het leuk om te experimenteren. Samen leren is altijd leuker en effectiever dan alleen.

4. Competitie laat je beter presteren

Het is niet leuk om ergens slecht in te zijn. Wanneer jij en je sportmaatje op één lijn liggen, is het leuk om de sporttrainingen een competitieve twist te geven. Niet alleen maakt dat een workout leuker en spannender. Een wedstrijdelement in sport verbetert de sportprestaties. Je gaat net iets langer door dan je normaal zou doen. Bovendien doe je extra goed je best.

5. Houd je ego in de gaten

Wanneer je veel sport, zal je merken dat je sterker en groter wordt. Vaak komt daarbij een narcistisch trekje omhoog. Je gaat opscheppen over jezelf, en maakt je sportprestaties in je hoofd mooier dan ze zijn. Daarom is een sportmaatje belangrijk. Die laat je weten wanneer je de sportprestaties iets teveel romantiseert. Bovendien kan je workout buddy laten weten waar er nog heel wat verbeterpunten zitten.

Wie is de geschikte workout buddy?

Waarom een workout buddy belangrijk is, blijkt wel uit bovenstaande vijf redenen. Alleen om maximaal te profiteren van deze voordelen, is het belangrijk om de geschikte sportpartner te kiezen. De volgende vijf eigenschappen zijn belangrijk:

  1. Je moet goed met je sportpartner op kunnen schieten. Elkaar aardig vinden en respect hebben voor elkaar is essentieel. Een goede workout buddy start bij een goede relatie.
  2. Het meest ideaal is wanneer je workout buddy fitter is dan jij. Het is dan een grote motivatie om hard te werken aan je sportprestaties.
  3. Je sportmaatje moet de juiste houding hebben. Een gemotiveerde houding werkt motiverend. Een gedemotiveerde houding juist niet.
  4. Het is goed als je workout maatje dezelfde sportdoelstellingen nastreeft. Daardoor is het makkelijk om je workout invulling te geven.
  5. Daarnaast is het goed als je vergelijkbare roosters hebt. Daarom is een collega of een klasgenoot een ideale sportbuddy.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.