Als grote armen jouw einddoel zijn, moet je deze veelvoorkomende fouten bij biceps oefeningen voorkomen.

Pak jij algauw de zwaarste gewichten en ga jij er vol tegen aan? Dat klinkt misschien als een goede manier om je biceps te trainen, maar dat is het niet. Ontdek hier waarom jouw biceps armen niet zo zijn, zoals jij wilt dat ze zijn.

Fix deze vier fouten bij het trainen van je biceps en bereid je voor op een gigantische groei van je biceps.

1. Denk eraan ‘de eerste set is de beste set’

Het ergste wat jij kan doen met niet opgewarmde spieren – ongeacht welke spieren het ook zijn – is keihard trainen. Met koele spieren een krachttraining uitvoeren, behoort tot één van de meest voorkomende fouten bij biceps oefeningen.

Neem een aantal minuten de tijd om je spieren op te warmen met lichtere gewichten. Zorg dat eerst het bloed stroomt naar de biceps en zorg dat je ellebogen zich voor kunnen bereiden op het harde werk.

2. Training curls zoals een powerlift

Ja, er waren dingen zoals concurreren betreft het uitvoeren van curls. In feite waren het belangrijke Powerlifts. Maar raad eens! De curls oefeningen waren 50 jaar terug helemaal in. Vandaag de dag kan het niemand wat schelen hoe ver jij kan gaan met curling.

Natuurlijk kan jij talloze foto’s van opgevijzelde atleten vinden die zware gewichten tillen met curl oefeningen. Alleen buiten die fotoshoot om zijn het niet de zware en dubbele gewichten die de klus hebben geklaard. Zorg dat het jouw doel is om op z’n minst 8 tot 10 reps te halen en je beslissing zal goed beloond worden. Voorkom dat je een zacht eitje wordt en ga ervoor!

3. Te snel vals spelen

Na ongeveer 3 reps komt het besef langzaam bij je naar boven. Je realiseert je dat je twee regels hebt geschonden. 1. Je spieren zijn niet opgewarmd. 2. Het gewicht is te zwaar, en dan ook echt veels te zwaar. Dat zijn 2 fouten bij biceps oefeningen.

Wat is dan het antwoord? Ga je dan stoppen? Nee, met deze fouten bij biceps oefeningen ga je door. Maak in plaats daarvan zoveel mogelijk gebruik van momentum en spinale verdraaiing als nodig is om jouw 8 herhalingen te halen.

We herkennen allemaal deze fouten bij biceps oefeningen, maar het rechtvaardigt ze niet. In feite, het neemt vaak de focus van de biceps weg en de focus komt vaak ergens anders op te liggen, namelijk je kwetsbare onderrug. Slecht nieuws, als je ook maar een beetje vals speelt, dan zal jij nooit je einddoel bereiken. Put je spieren uit en vraag het uiterste van je biceps, zelfs als je wilt opgeven.

4. Train al je armspieren

Bijna alle krachttraining programma’s voor sterke armen, gaan over de barbell curlls en staand of zittend gewicht heffen. In hoeverre deze krachttrainingen van invloed zijn op jouw spieren, is met grote mate afhankelijk van hoe jij de krachttraining uitvoert.

Natuurlijk zijn de oefeningen handig om jouw biceps te trainen. Alleen om zoveel mogelijk profijt te halen uit jouw armspier oefeningen, moet je proberen om meer spieren te trainen bij oefeningen. Dan behaal je het meeste succes met de biceps oefeningen.

  • Armen voor het lichaam: Spider curls, Preacher curls
  • Arms achter het lichaam: Incline curls
  • Neutrale grip: Hammer curls, rope hammer curls
  • Omgekeerde grip: Reverse curls, Zottman curls
  • Constante spanning: Cable Curls
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.