Als de zwaaibeweging de enige Kettlebell oefening is die jij kent, dan mis je echt iets! Verbeter je ijzeren arsenaal kunsten met deze vier klassieke kettlebel bewegingen.

Kettlebells staan allang niet meer in de kinderschoenen. Ze worden ook niet meer langer gezien als het vervelende broertje van de barbell. De kettlebell wordt met de dag meer gerespecteerd om z’n unieke persoonlijkheden. Daarnaast ontstaan er steeds meer manieren om te trainen met de kettlebell.

Hoewel, met z’n welverdiende respect is trainen met een kettlebell echt heel saai. Swings, get-ups, squats. Swings, get-ups, squats. Swings, get-ups, squats. En herhaal.

Deze kettlebell bewegingen zijn goed, maar veel trainers zien de unieke specialiteiten van de kettlebell over het hoofd. Laat we een paar van deze kettlebell bewegingen bekijken.

Kettlebell Around-The-Body Pass

Hoe doe je dit? Zoals de naam van deze beweging al zegt, je moet de kettlebell van hand naar hand om je lichaam heen cirkelen. Het doel is om de armen zo recht mogelijk te houden en de kettlebell zo vaak mogelijk om je heen laten roteren.

Waarom moet je deze kettlebell beweging maken? Deze kettlebell beweging ontwikkelt jouw kracht in de biceps en leert om je bovenlichaam recht en statig te houden gedurende een sportbeweging. Het helpt je ook bij het ontwikkelen van het vermogen om iets van hand naar hand te verplaatsen. Je zal versteld staan als je ziet hoeveel mensen gek worden van deze oefening.

Kettlebell Figure 8

Hoe doe je dit? Vanuit een atletische pose. Je laat de kettlebell voorbij je benen gaan naar de andere hand. De momentum gebruik je om de kettlebell in een mooie cirkel om elk been te draaien. Zo gaat de kettlebell over van hand naar hand, zodat je een 8 figuur maakt met deze vloeiende kettlebell beweging.

Waarom moet je deze kettlebell beweging maken? Deze kettlebell beweging leert je aantal vitale bewegingen van de kettlebell. Een trainee is gedwongen om de bell dichtbij z’n lichaam te houden. Dit noemen we de driehoek. Stel dat een touw de knieën met elkaar verbind. Dit touw creërt de onderkant van de driehoek en jouw twee benen vormen de andere twee zijdes van de driehoek. Om het meeste vermogen op een veilige manier te verleggen is het belangrijk dat de kettlebell langs deze driehoek passeert. Hierdoor verplaatst het gewicht naar de heupen.

Trainees hebben de neiging om hun rug te buigen bij de beweging. De sleutel tot succes bij deze kettlebell beweging is door de beweging langzaam uit te voeren en eerst te werken aan het beheersen van deze training.

Kettlebell windmill

Hoe doe je dit? Sta met je voeten iets uit elkaar tot schouderbreedte. Draai één voet 45 graden naar rechts. Het mag ook iets meer of iets minder, afhankelijk van wat jij zelf het fijnst vindt. Vanaf hier moet je de hand die aan dezelfde zijde van je gedraaide voet zit de lucht in zwaaien. Maak jezelf zo groot mogelijk. Plaats de achterkant van de vrije hand op je leidende been. Duw je heupen naar achter wanneer jij je omdraait om zo naar je omhoog gestoken hand te kijken. Je gewicht moet over je achterste voet buigen. Zorg voor een lange rug, verplaats je gewicht naar je achterste voet en verplaats je voorste hand naar beneden naar de binnenkant van de dij richting je voorste voet. Wanneer je aan de beweging gewend bent geraakt, kan je er gewicht aan toevoegen.

Waarom moet je deze kettlebell beweging maken? Deze kettlebell beweging is een zeer populaire beweging. Het wordt vaak geleerd aan gevorderde trainers. Dit is apart aangezien iedere trainee van deze kettlebell oefening kan leren. De windmill voorziet de sporter van een enorme kracht op de laterale heup en hamstring. Daarnaast helpt deze oefening bij het verdiepen van de squats en verzorgt het stabiliteit in de schouders. De beweging betaalt zich wel terug!

Kettlebell Juggling

Hoe doe je dit? Er zijn verschillende manieren om deze ketllebell oefening te maken. Je kan de kettlebell draaien op het hoogtepunt van de zwaai of ‘simpelweg’ de bell in het midden van de lucht loslaten en de hendel met je palm vastpakken voordat het gewicht het overpakt. Deze kettlebell oefening kan toegevoegd worden aan iedere training.

Probeer dit eens. Wanneer de kettlebell op het hoogtepunt gewichtloos is, laat dan de hendel los en vang de bell op met de palm van je hand. Druk de bell over het hoofd met de bedoeling om de bell de lucht in te gooien. Probeer vervolgens de ketllebell te vangen in bottom-up positie. Bevries een seconde voordat je een draaiende beweging maakt.

Waarom moet je deze kettlebell beweging maken? Deze kettlebell beweging traint je kracht, timing, coördinatie en de mogelijkheid om druk te absorberen. In andere woorden: dit is echte kracht creëren. Deze ketllebell oefening is ook een goede manier om even je stress los te wapperen en een ideale optie voor je hersteldag.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.