Je hebt tal van verschillende workouts en trainingen. Je kunt je focussen op één spiergroep, maar ook op meerdere spiergroepen tegelijk. Bij een full-body training komen alle spiergroepen aan de beurt; je armen, je rug, je benen, je schouders en je billen. Zwaar, dat zeker. Maar je doet het wel ergens voor. Een full-body training heeft namelijk tal van voordelen. In dit artikel worden er 3 benoemd.

1. Goede afwisseling in je workout

Burpies maken, bankdrukken, kettlebal oefeningen uitvoeren, opdrukken, crunches en sit-ups maken. Het zijn enkele oefeningen waarmee je diverse spiergroepen traint. Je hoort het al; er zit veel afwisseling in de training. Met een full-body training wordt een workout leuker, spannender en misschien zelfs intensiever.

Als je een split-training hebt, dan ligt de focus op één spiergroep. Hierdoor is de workout vaak minder afwisselend. Dat is jammer, want juist die afwisseling zorgt ervoor dat je geconcentreerd bij je oefeningen blijft.

2. Meer calorieverbranding

Het klinkt je misschien vreemd in de oren. Waarom zou een net zo intensieve split-training tot minder vetverlies leiden dan een full-body training. Het antwoord is eigenlijk heel logisch.

Wanneer je hard hebt getraind, hebben je spieren uren (en soms een dag) na de workout voedingsstoffen nodig. Dat betekent; veel verbranden. Als je een full-body training volgt, train je meerdere spiergroepen. Meerdere spieren doen een beroep op goede stoffen om te herstellen. Dat betekent dat je ook meer calorieën verbrandt.

3. Meer kracht

Een full-body training leidt tot meer kracht en sterkere spieren, zo blijkt uit een onderzoek. Het schijnt zelfs niet uit te maken of je een beginnende sporter bent of een gevorderde krachttrainer. Iedereen haalt profijt uit een full-body training.

Stel dat je zwaarder wilt trainen met bankdrukken, dan is het belangrijk dat de omliggende spieren ook meegroeien. Anders kan er disbalans ontstaan in je lichaamsverhoudingen. Met een full-body training verklein je dit risico.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.