2 trucs voor betere borsttrainingen

Vermijd de zwakke punten die de voortgang van jouw borsttraining dwarsbomen Deze twee technieken zetten jouw zwakheid om in kracht.

Dood, belastingen en … training plateaus? Drie dingen die allemaal onvermijdelijk zijn. Vooral de laatste dag van de borsttraining. Zuchten, kreunen en steunen dat je doet. Het maakt niet uit hoeveel kracht je geeft… Dat bankdrukken lukt niet meer. Je kan de weg naar succes ‘cheaten; door de halter van je af te gooien. Maar… kom op. Dat wil je niet bij je borsttraining.

Om deze zwakte te verslaan is er maar één weg te gaan: de borsttraining moeilijker maken. Ja, je leest het goed! Deze twee borsttraining technieken zijn taai, zwaar en uitdagend.

Truc 1: Verander de Bench Press in een Dead Bench

Voor de meeste lifters is bankdrukken het moeilijkst door het onderste gedeelte van de range of motion (ROM) dat zich net buiten de borst bevindt. Je komt voorbij dit punt door je te richten op de zogenoemde techniek “gepauzeerd bankdrukken” (paused bench press).

Bij de normale bankdruk beweging ga je onderaan de ROM in één beweging de andere richting op. Je laat de opgebouwde elastische energie in de spieren los die is opgebouwd, zodat je de bar of halter terug kan duwen. Bij gepauzeerd bankdrukken mag je de bar even in het rek vestigen voor ongeveer 2 seconden. De opgebouwde energie verdwijnt en je dwingt je spieren vervolgens om de stang of halter uit de rekken te duwen. Daarom wordt deze techniek ook wel Dead Bench genoemd, omdat je vanuit een ‘dode’ positie verder moet gaan.

Na verloop van tijd zal je merken dat door de gepauzeerde bankdrukken het knelpunt bij de ROM verdwijnt en je met ‘gemak’ voorbij dat vervelende punt komt.

Truc 2: Train de oplopende krachtcurve

Banden en kettingen staan bekend onder de noemer “variabele weerstand” bij een beweging. De variabele weerstand verwijst naar soort gewichten, waarbij de hoeveelheid weerstand van het gewicht varieert tijdens de krachttraining. Wanneer je de bar wegduwt van je lichaam, zal je een grote weerstand ervaren.

De weerstand varieert. Dit komt doordat je minder weerstand ervaart wanneer de bar dichtbij het lichaam is en jij op je zwakst bent. Je ervaart juist meer weerstand wanneer de bar verder van je lichaam is en jij op je sterkst bent.

Het concept van de variabele weerstand geldt ook voor squats, schouder,- en triceps oefeningen. De variabele weerstand werkt in tegengestelde richting bij de rug,- hamstrings,- en biceps oefeningen. Dit komt doordat de weerstand dan groter is, dan wanneer de bar dichter bij het lichaam is.

Variabele weerstand is vooral handig bij bewegingen zoals squats en bankdrukken waarbij een oplopende curve in kracht wordt gevolgd. Dit betekent dat hoe dichter je bij het eind van de Range of Motion komt, hoe meer kracht je moet uitoefenen.

Omdat grote, zware kettingen veel pijn genereren in de nek, hebben veel lifters de voorkeur om te investeren in weerstandsbanden voor de borsttraining.

Hoe verbeter ik mijn prestaties?

Naast de bovenstaande tips voor betere borsttrainingen zijn er nog talloze manieren om jouw training te verbeteren. Hieronder een paar mogelijkheden om prestaties te verbeteren en het maximale uit je training te halen.

 • koop-whey

  Whey Perfection

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, ideaal voor iedere krachttrainer opzoek naar een sixpack!

  Klik hier om Whey Perfection te bestellen of lees de review.

 • Testogen Testosteron

  Testogen

  Testogen zorgt op een veilige wijze voor een natuurlijke verhoging van het testosteron level. Met een hoger testosteron level behaal jij maximaal resultaat tijdens ab workouts. Probeer het zelf uit: Testogen heeft een niet goed geld terug garantie.

  Klik hier om Testogen te bestellen of lees de review

 • pic-dbalmax-s

  D-Bal MAX

  D-Bal MAX is een snel reagerende mix van ingrediënten waardoor je ongelooflijke kracht en explosieve workouts ervaart resulterende in maximale spiergroei, kracht en performance. Ervaar het zelf.

  Klik hier om D-Bal MAX te bestellen of lees de review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *