Wil je dat jouw spieren beter zichtbaar worden? Ga jij voor een krachtig en sterk resultaat? Met droog trainen kan je een mooi resultaat bereiken. Wil jij droog trainen? Volg deze 10 tips op en raak binnen no time ripped!

Wat houdt droog trainen in?

Droog trainen houdt in dat je vet verliest, waardoor je spieren beter zichtbaar worden. Deze manier van trainen staat ook wel bekend onder de noemer cutten en rippen.

Om droog te trainen moet je calorieverbranding groter zijn dan je calorie-inname. Dat betekent niet dat je moet vasten. Je mag namelijk geen spierweefsel verliezen en anders moet het verlies van het spierweefsel minimaal zijn.

Tip 1: Calorie-inname moet lager zijn dan je calorieverbranding

Droog trainen start met je energiebehoefte. Het is niet de bedoeling dat je gaat bulken, maar juist gaat cutten. Oftewel, je gaat snijden in je calorieën. Gemiddeld genomen moet je 10 procent tot 20 procent onder je energiebehoefte zitten.

Tip 2: Slik supplementen met L-Carnitine

Cartinine is een aminozuur dat al jarenlang in de supplementenmarkt circuleert. Er zijn verschillende vormen van Carnitine. L-Carnitine is de meest bekende en de meest natuurlijke vorm. Dit stofje in het supplement draagt bij aan een betere vetverbranding. (klik hier om te shoppen)

Tip 3: Drink water en geen drinken met calorieën

Zonder water overleef je het nog geen week. Vocht zorgt ervoor dat jouw lichaam blijft werken. Met name voor krachttrainers is het essentieel om veel te drinken. Vocht is nodig bij de vetverbranding, maar draagt ook bij aan een goede herstel van de spieren. Tip: drink water, en blijf van sappen en frisdranken af. Juist sap en frisdrank zit bomvol calorieën.

Tip 4: Stel een goed plan op

Succesvol gewicht verliezen vraagt een plan. Krampachtig bezig zijn met gewichtsverlies is niet handig, als je geen duidelijk doel en geen plan van aanpak hebt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je gestrest raakt. Stress is allesbehalve goed voor je vetverbranding en je spierherstel. Stel een plan op en werk ergens naartoe!

Tip 5: Zorg voor voldoende slaap

Droog trainen is niet iets wat je alleen in de keuken en de sportschool merkt. Droog trainen vraagt op ieder gebied van je leven verandering. Ook je slaap komt hierbij kijken. Het is belangrijk om veel te slapen. Slaap zorgt voor spierherstel, een betere hormoonbalans en uiteraard meer energie om er tegenaan te gaan.

Tip 6: Ontbijt goed en gezond

Je ontbijt is één van je belangrijkste maaltijden op een dag. Een ontbijt brengt je stofwisseling op gang. Daarnaast zorgt het ervoor dat je verzadigd raakt en niet meteen al gaat cheaten met kleine tussendoortjes.

Tip 7: Eet heel veel eiwitten

Eiwitten zijn hele belangrijke bouwstenen voor je spieropbouw. Als je droog gaat trainen moet je zeker geen eiwit-dieet starten. Integendeel, probeer meer eiwitten te eten. Eiwitten stillen het hongergevoel, geven je meer energie en stabiliseren je bloeddruk.

Tip 8: Eet iedere 3 uur iets

Je stofwisseling moet blijven werken en aan de gang blijven. Daarom is een goed ontbijt belangrijk, maar gedurende de dag heb je ook de taak om je stofwisseling bezig te houden. Eet iedere 3 uur iets. Als je stofwisseling te weinig ‘energie’ krijgt, gaat ie langzamer werken. Het gevolg? Als je een poos niet eet, wordt het eerst volgende eten meteen opgeslagen in je vetreserves. Dat wil je natuurlijk niet!

Tip 9: Zorg voor intervallen in je workout

Wil je meer vet verbranden en meer spiergroei? Zorg voor intervallen in je work-out. Je kunt bijvoorbeeld compound oefeningen toevoegen in je training of tussen je sets door zware cardio-oefeningen uitvoeren.

Tip 10: Eet gezond en goed

Zorg voor gezond en goed eten. Groenten en fruit zijn je beste maatjes. Juist als je droog wilt trainen, heb je veel goede voedingsstoffen nodig. Ga los met eiwitten, maar wees een beetje voorzichtig met koolhydraten.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.