Krachttraining Voeding

fitness en voeding

Hoe krachttraining en voeding het best samengaan

Wist je dat goede voeding minstens zo belangrijk is als de trainingen die je doet, wanneer het aankomt op krachttraining? Leer de juiste balans te vinden, om er op die manier voor te zorgen dat je maximaal kunt groeien. Lees daarom meer over fitness en voeding!

Krachttraining en voeding

Eet je voldoende, train je op de juiste manier en gebruik je de beste supplementen? Kom je naast het sporten aan voldoende rust toe? Dit zijn belangrijke vragen, waar je bevestigend op dient te kunnen antwoorden. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om onder andere goed naar je voeding te kijken, aangezien je er op die manier voor kunt zorgen dat je trainingen effectiever zullen worden. Maak gebruik van de juiste supplementen om dat hardnekkige plafond te doorbreken en zorg ervoor voor voldoende rust zodat je spieren daadwerkelijk groeien.
whey protein powder

Supplementen met eiwitten

Het zal niet altijd meevallen om je voeding volledig uit te balanceren en daarmee optimaal te kiezen. Maak gebruik van supplementen, bijvoorbeeld die met whey eiwitten. Je zorgt er op die manier voor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om gebruik te maken van ISO 100 of SYNTHA-6.

Leer voldoende te eten

Om te bepalen hoeveel je dient te eten is het verstandig om je gewicht in kilo’s te vermenigvuldigen met 27. Je komt op die manier tot een goede inschatting van het aantal calorieën dat je iedere dag verbrandt tijdens je dagelijkse leven. Tel daar de calorieën bij op die je tijdens je dagelijks sportactiviteiten verbrandt, om tot het totaal te komen. Ga er vanuit dat je tijdens een uur sporten ongeveer 400 calorieën kunt verbranden, indien je intensief beweegt.

Indien je wilt groeien qua spiermassa is het van belang om meer calorieën in te gaan nemen, dan je er op dit moment verbrandt. Zorg ervoor dat 30% van de calorieën afkomstig zijn uit eiwitten, 55% afkomstig is uit koolhydraten en 15% afkomstig is uit vetten. 1 eiwit bevat ongeveer 4 calorieën, in een koolhydraat zitten er ook 4 en in een gram vet zitten er 9. Bereken op basis van deze getallen hoeveel je dagelijks van de verschillende voedingsstoffen in dient te nemen, om krachttraining en voeding goed op elkaar af te stemmen.
Cooking fish

Goede eiwitten, koolhydraten en vetten

De goede eiwitten vind je onder andere in vissen als heilbot, kabeljauw en zalm, in vlees als kipfilet, kalkoenfilet, biefstuk, gerookt vlees en rosbief. Gebruik daarnaast kwark, noten, eieren en sojabonen. Voor je koolhydraten kun je het best gebruik maken van brinta, havermout, volkorenbrood of granen. Verder kun je aardappelen, bruine bonen, pasta, zilvervlies rijst en groenten innemen. Om je voeding goed te completeren kun je verder vetten halen uit visolie, noten, olijfolie, zonnebloemolie en maïskiemolie.

Breng je de balans tussen training en voeding beter in balans? Dan zal je spoedig merken dat je effectiever kunt trainen, waardoor je sneller en verder gaat groeien en je dat doel zeker zal bereiken.

9 reacties op “Krachttraining Voeding”

 1. Ik ben een starter, maar ben te zwaar’ en heb teveel vet, hoe los ik dit op en hoe ga ik eerst vermageren. Voedingsadviezen en juiste training

  1. Beste Luc,

   Voor persoonlijke trainingsschema’s en voedingsadviezen kunnen we je het Online Personal Training programma aanbevelen. Hier werk je samen met het team van Krachttrainingen.com aan jouw persoonlijke ontwikkeling en doelen.

   Met sportieve groet,
   Krachttrainingen.com

  2. Luc,

   Zorg er voor dat je in het begin veel kracht training gaat doen en dan voornamelijk de grote spiergroepen (borst rug benen schouders), dit is het belangrijkste in het begin omdat daar de meeste spiermassa in gaat zitten (en hoe groter de spiermassa hoe hoger de verbranding in rust) hierbij kun je ook nog armen en buik toevoegen als je genoeg tijd hebt. Let er wel op het is niet dat als je buikspieren traint je ook meteen op je buik vet verbrand! Lokale vetverbranding bestaat niet. Vraag bij je fitness school naar de juiste krachtsysteem dit licht aan je trainingsniveau.

   Succes met trainen!

 2. Hoeveel kcal moet ik nemen en eiwit voor zware kracht training ik weeg 85kg wil naar 90kg spiermassa grotere armen heb wat magere armen

  1. Beste Mohamed,

   De calorieen en proteinen inname zijn afhankelijk van meerdere factoren. Er zijn formules geschreven om de inname uit rekenen en ook zijn er online meerdere rekenmachines beschikbaar. Ik heb hieronder twee handige links toegevoegd voor je waar je makkelijk je inname kan berekenen.

   Calorieen inname formule & rekenmachine:
   http://www.bodybuilding.com/fun/calorie-know-how-get-equation-right-to-get-results.htm

   Proteine inname rekenmachine:
   http://www.bodybuilding.com/fun/calpro.htm

   Succes!

  2. Veel eiwitten calorieën eeten zorgen dat je meer calorieën hebt dan je verbruikt en zeker goed rusten en goed intensieve training af en toe een rjstdagje nemen maar zeker uw callorien bijhoud kan u doen via een ap waar u iedere maaltijd ingeef met de calorieën eiwit enzovoort bij dat je zo kn zijn waneer je uw calorieën binne hebt alvast veel geluk met uw training

  1. Beste Herwin,

   Een goede sixpack zul je ongeveer zien bij een vetpercentage van 10%. Natuurlijk is het ook belangrijk om de buikspieren goed te ontwikkelen door deze veel te trainen met gewichten. Het is aan te raden om eerst af te vallen naar een lager vetpercentage en vervolgens langzaam op een gezonde manier aan te komen.

   Met een dieet rijk aan proteinen en weinig koolhydraten zal je spierverlies tijdens het afvallen (cutten) het laagst blijven. Door dit hele process raden we je aan om je buikspieren consistent te blijven trainen met veel verschillende oefeningen.

   De buikspier oefeningen en de uitvoering hiervan kun je hier op onze “oefeningen database” zien:
   https://www.krachttrainingen.com/krachttraining-oefeningen/

   Trainse!

  2. Dan ga je beter over naar intensief traine af en toe eens half uurtje jogen dat alles goed in beweging blijft en een supplement gebruiken dat er voor w
   Zorgd dat je niet bij komt maar dat je puur gaat laten uitzetten zonder teveel calorieën enzovoort vanaf je begint te zien dat je duidelijk verschil ziet kan je andere supplementen gaan gebruiken om terug bij te komen zo ga je het zeker bereiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *