Split-body schema’s zijn één van de meest populaire schema’s onder de professionele krachttrainers. Meestal wordt er in het begin met een full body schema getraind om de spier verzuring te minimaliseren, aangezien het voor sommigen erg demotiverend kan zijn. Ook is het voor een beginner makkelijker om de hoeveelheid repetitions laag te houden, aangezien ze de oefeningen nog moeten leren. Deze split body workout is speciaal samen gesteld voor mensen die 4 dagen per week trainen. Het is van belang dat je voor het split-body schema al enige ervaring hebt met krachttraining.

Dag 1: Borst & Triceps

Bench Press
4 sets, 8 repetitions

Incline Dumbbell Press
4 sets, 8 reps

Dumbbell Flies
4 sets, 8 reps

Dips
4 sets, tot je niet meer kan

Tricep Extensions
4 sets, 8 reps

Dag 2: Rug & Biceps

Wide-grip Pullups
4 sets, tot je niet meer kan

Deadlifts
4 sets, 8 reps

Lat Pulldowns
4 sets, 8 reps

Barbell Bent-Over Rows
4 sets, 8 reps

Dumbbell Curls
3 sets, 45 seconden

Close-grip Pulldown
3 sets, 8 reps

Hammer Curls
3 sets, 8 reps

Dag 3: Schouders & Buikspieren

Front Press
4 sets, 8 reps

Dumbbell Shoulder Press
4 sets, 8 reps

Lateral Raises
4 sets, 8 reps

Front Raises
3 sets, 8 reps

Situps
4 sets, tot je niet meer kan

Crunches
4 sets, tot je niet meer kan

Plank
4 sets, 45 seconden

Dag 4: Benen & Buikspieren

Squats
4 sets, 8 reps

Leg Press
3 sets, 8 reps

Leg Curls
3 sets, 8 reps

Calf Raises
4 sets, tot je niet meer kan

Leg Extension
3 sets, tot je niet meer kan

Deze training kun je bijvoorbeeld op maandag t/m donderdag uitvoeren. Of maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de rustdagen raden we je aan om lichte cardio oefeningen te doen. Ook is deze schema het best te combineren met gevarieerde voeding. Hierover kan je meer leren de krachttraining voeding sectie op onze website. Vragen over het split-body schema schema en de oefeningen kunnen hieronder gesteld worden door een reactie te plaatsen. We wensen je veel succes!

Aanbevolen producten

Ontdek een selectie van hoogwaardige producten, variërend van essentiële voedingssupplementen tot onmisbare trainingsaccessoires. Elk product is zorgvuldig gekozen om je krachttraining te ondersteunen en je algehele welzijn te bevorderen.
Intensive Pre-Train
De INTENSIVE PRE-TRAIN-formule is een geavanceerde pre-workout, samengesteld met een unieke mix van 13 krachtige ingrediënten. Deze formule is speciaal ontworpen om atleten van elk niveau te voorzien van de nodige energie, focus en drive voor topprestaties, keer op keer.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
Ultimate CRN-5 Creatine
De geavanceerde CRN-5-creatineformule van Crazy Nutrition combineert vijf soorten creatine, waardoor je geniet van optimale spierhydratie, verbeterde prestaties en effectieve ondersteuning bij de opbouw, het herstel en de reparatie van spieren.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.