Krachttraining schema voor afvallen

Krachttraining & Afvallen

Als je zo effectief mogelijk aan de slag wilt gaan met afvallen, is het cruciaal om niet te vergeten je spieren goed te trainen. Niet alleen door middel van cardio, maar ook krachttraining. Zo verbrand je zoveel mogelijk calorieën en houd je je spieren in goede staat. Je wilt natuurlijk alles mooi en strak hebben zodra je al het vet hebt verbrandt en wij leren je hoe!Afvallen schema voor beginners.

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je deze uit kunt voeren. Wij raden je sterk aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies (zie een voorbeeld cardio schema hieronder). Je kunt de krachttraining schema’s afwisselen met cardio, bijvoorbeeld op de ene dag krachttraining, en de andere cardio.

Afvallen Krachttraining Schema

Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt (borstspieren, triceps)

Sit Ups
4 maal tot je niet meer kunt (buikspieren)

Pull Ups
4 maal tot je niet meer kunt (bovenrug, biceps)

Dumbbell Squat
4 sets, 12 repetitions (benen)

Back Extension
4 sets, 12 reps (onderrug)

Ook hebben we een simpele cardio schema voor je. High Intensity Interval Trainingen (HIIT) zoals hieronder zijn een van de meest effectieve manieren om snel veel vet te verliezen en kosten weinig tijd om uit te voeren. Wij raden je aan dit buiten of op een lopende band uit te voeren, en de aantal herhalingen per week te verhogen (bijv: op de eerste week 7 herhalingen, en de tweede week 14 herhalingen enz.).

Afvallen Cardio Schema (HIIT)

30 Seconden Joggen

30 Seconden Sprinten

*Herhaal bovenstaande oefeningen 7 keer.


Heb je liever een schema op maat?

Met een persoonlijk trainingsprogramma en voedingsschema op maat, gebaseerd op jouw lichaamstype en afvaldoel bereik je je streefgewicht sneller! Klik hier voor een compleet samengesteld programma door het team van Krachttrainingen.com


Wat heb ik nodig om te beginnen met deze training?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste zijn óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-halters

  Halters

  Een dumbbell set, oftewel halters, zijn een absolute vereiste voor het beginnen met trainen. De meeste oefeningen in het bovenstaande schema maken gebruik van dumbbells. Deze makkelijk verstelbare gewichtset is ideaal voor zowel mannen én vrouwen.

  Klik hier om halters te bestellen.

 2. koop-optrekstang

  Optrekstang

  De optrekstang is een must-have voor krachttrainers die hun rugspieren én armen serieus willen trainen. Je kunt het gemakkelijk aan je deuropening monteren om vervolgens thuis op je gemak pull-ups en chin-ups te beoefenen.

  Klik hier om een optrekstang te bestellen.


 3. Smart Bars

  Smart Bars van Body&Fit zijn ideale tussendoortjes voor diegene met trek. Ze zijn érg lekker, bevatten veel eiwitten en weinig koolhydraten, waardoor het een perfect product is voor sporters die willen afvallen.

  Klik hier om Smart Bars te bestellen.

2 reacties op “Krachttraining schema voor afvallen”

 1. Hallo,

  Ik ben een beginner en wil thuis zonder apparaten kracht trainen, maar wat is b.v. 4 maal tot je niet meer kunt?

  Alvast dank en groet Niek

  ps: goede site!

  1. Beste Niek,

   Dit betekend 4 individuele sets met herhalingen tot je niet meer kunt (jouw maximum). Het is aanbevolen voldoende rust te nemen tussen de sets door.

   Met sportieve groet,
   Krachttrainingen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *