Krachttraining schema voor afvallen

Krachttraining & Afvallen

Als je zo effectief mogelijk aan de slag wilt gaan met afvallen, is het cruciaal om niet te vergeten je spieren goed te trainen. Niet alleen door middel van cardio, maar ook krachttraining. Zo verbrand je zoveel mogelijk calorieën en houd je je spieren in goede staat. Je wilt natuurlijk alles mooi en strak hebben zodra je al het vet hebt verbrandt en wij leren je hoe!

Afvallen schema voor beginners.

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je deze uit kunt voeren. Wij raden je sterk aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies (zie een voorbeeld cardio schema hieronder). Je kunt de krachttraining schema’s afwisselen met cardio, bijvoorbeeld op de ene dag krachttraining, en de andere cardio.

Afvallen Krachttraining Schema

Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt (borstspieren, triceps)

Sit Ups
4 maal tot je niet meer kunt (buikspieren)

Pull Ups
4 maal tot je niet meer kunt (bovenrug, biceps)

Dumbbell Squat
4 sets, 12 repetitions (benen)

Back Extension
4 sets, 12 reps (onderrug)

Ook hebben we een simpele cardio schema voor je. High Intensity Interval Trainingen (HIIT) zoals hieronder zijn een van de meest effectieve manieren om snel veel vet te verliezen en kosten weinig tijd om uit te voeren. Wij raden je aan dit buiten of op een lopende band uit te voeren, en de aantal herhalingen per week te verhogen (bijv: op de eerste week 7 herhalingen, en de tweede week 14 herhalingen enz.).

Afvallen Cardio Schema (HIIT)

30 Seconden Joggen

30 Seconden Sprinten

*Herhaal bovenstaande oefeningen 7 keer.

Wat heb ik nodig om te beginnen met deze training?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste zijn óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. Testo Prime

  TestoPrime

  TestoPrime is een natuurlijk voedingssupplement dat ontworpen is om de testosteronniveaus van mannen te verhogen. Het supplement bevat een combinatie van krachtige ingrediënten, waaronder d-asparaginezuur, panax ginseng, ashwagandha-extract, fenegriek en meer.
  Klik hier om TestoPrime te bestellen.

 2. koop-optrekstang

  Optrekstang

  De optrekstang is een must-have voor krachttrainers die hun rugspieren én armen serieus willen trainen. Je kunt het gemakkelijk aan je deuropening monteren om vervolgens thuis op je gemak pull-ups en chin-ups te beoefenen.

  Klik hier om een optrekstang te bestellen.


 3. Smart Bars

  Smart Bars van Body&Fit zijn ideale tussendoortjes voor diegene met trek. Ze zijn érg lekker, bevatten veel eiwitten en weinig koolhydraten, waardoor het een perfect product is voor sporters die willen afvallen.

  Klik hier om Smart Bars te bestellen.

2 reacties op “Krachttraining schema voor afvallen”

 1. Hallo,

  Ik ben een beginner en wil thuis zonder apparaten kracht trainen, maar wat is b.v. 4 maal tot je niet meer kunt?

  Alvast dank en groet Niek

  ps: goede site!

  1. Beste Niek,

   Dit betekend 4 individuele sets met herhalingen tot je niet meer kunt (jouw maximum). Het is aanbevolen voldoende rust te nemen tussen de sets door.

   Met sportieve groet,
   Krachttrainingen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *