Krachttraining & Afvallen

Als je zo effectief mogelijk aan de slag wilt gaan met afvallen, is het cruciaal om niet te vergeten je spieren goed te trainen. Niet alleen door middel van cardio, maar ook krachttraining. Zo verbrand je zoveel mogelijk calorieën en houd je je spieren in goede staat. Je wilt natuurlijk alles mooi en strak hebben zodra je al het vet hebt verbrandt en wij leren je hoe!

Afvallen schema voor beginners.

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je deze uit kunt voeren. Wij raden je sterk aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies (zie een voorbeeld cardio schema hieronder). Je kunt de krachttraining schema’s afwisselen met cardio, bijvoorbeeld op de ene dag krachttraining, en de andere cardio.

Afvallen Krachttraining Schema

Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt
(borstspieren, triceps)

Sit Ups
4 maal tot je niet meer kunt
(buikspieren)

Pull Ups
4 maal tot je niet meer kunt
(bovenrug, biceps)

Dumbbell Squat
4 sets, 12 repetitions
(benen)

Back Extension
4 sets, 12 reps
(onderrug)

Ook hebben we een simpele cardio schema voor je. High Intensity Interval Trainingen (HIIT) zoals hieronder zijn een van de meest effectieve manieren om snel veel vet te verliezen en kosten weinig tijd om uit te voeren. Wij raden je aan dit buiten of op een lopende band uit te voeren, en de aantal herhalingen per week te verhogen (bijv: op de eerste week 7 herhalingen, en de tweede week 14 herhalingen enz.).

Afvallen Cardio Schema (HIIT)

30 Seconden Joggen

30 Seconden Sprinten

*Herhaal bovenstaande oefeningen 7 keer.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.