Thuis trainen, waarom en hoe?

Trainen op de sportschool, daar heeft niet iedereen de tijd voor. Ook heeft niet iedereen zin om zoveel tijd in sporten te steken. Thuis kun je dezelfde resultaten bereiken als op de sportschool, mits je de training goed aan pakt.

Om je training thuis zo effectief mogelijk te maken hebben wij een thuis krachttraining schema gemaakt. Met deze full-body schema kun je behoorlijk vooruit komen en de instap niveau is laag. Vergeet niet, uiteindelijk gaat het om je eigen inzet! Daarom raden wij je aan tenminste 3 maal in de week deze training uit te voeren voor optimale groei van de spieren. Probeer na elke training minstens één dag rust te nemen. Dit hebben je spieren nodig om te herstellen, want in principe breek je ze af tijdens het trainen. Voor het uitvoeren van deze schema heb je enkel een set halters nodig. Hieronder de krachttraining thuis schema.

Het krachttraining thuis schema.

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je het uit kunt voeren. Wij raden je aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies. Hardlopen is de beste manier om je lichaam mooi en strak te houden als je geen sportschool abonnement hebt. Ook is het iets dat je altijd kan doen, waar dan ook.

Thuis schema met gewichten

Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt (borstspieren)

Sit Ups
4 maal tot je niet meer kunt (buikspieren)

Dumbbell Shoulder Press
4 sets, 10 repetitions (schouderspieren)

Dumbbell Curl
4 sets, 10 reps (biceps)

Dumbbell Triceps Extension
4 sets, 10 reps (triceps)

Dumbbell Bent Over Row
4 sets, 10 reps (rugspieren)

Dumbbell Squat
4 sets, 10 reps (bovenbenen)

Hieronder een schema dat géén gebruik gemaakt van halters. Wij raden je wel aan halters aan te schaffen, zodat je meer gevarieerde oefeningen kunt doen. Halters kun je hier kopen.

Thuis schema zonder gewichten

Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt (borstspieren)

Close Grip Push Ups
4 maal tot je niet meer kunt (triceps, borst)

Air Squats
4 sets, 10 repetitions (bovenbenen)

Lunges
4 sets, 10 reps (billen, benen)

Crunches
4 sets, 10 reps (buikspieren)

Plank
30 seconden aanhouden (buikspieren)

Back Extension
4 sets, 10 reps (onderrugspieren)

Aanbevolen producten

Ontdek een selectie van hoogwaardige producten, variërend van essentiële voedingssupplementen tot onmisbare trainingsaccessoires. Elk product is zorgvuldig gekozen om je krachttraining te ondersteunen en je algehele welzijn te bevorderen.
Tunturi Multifunctionele Deurtrainer
De Tunturi Multifunctionele Deurtrainer biedt een scala aan trainingsmogelijkheden. Eenvoudig te klemmen tussen een deurkozijn verandert het in een praktische optrekstang voor pull-up en chin-up oefeningen. Leg het op de grond voor push-ups en sit-ups. Ideaal voor het trainen van diverse spiergroepen in je bovenlichaam.
RS Sports Dumbellset 10 KG
De Dumbellset RS 10 kg is de perfecte keuze voor een veelzijdige en gevarieerde training. Met verstelbare gewichten van 2 tot 10 kg kun je zelf de intensiteit van je training bepalen, waardoor je elke spiergroep effectief en met het juiste gewicht kunt trainen. Deze set is ideaal voor zowel beginners als gevorderden.
Crazy Nutrition Tri-Protein
TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition brengt een unieke combinatie van 4 krachtige eiwitten samen, ontworpen om in drie verschillende fasen te worden verteerd. Met 24 gram aan natuurlijke, niet-GMO-eiwitten, biedt deze allesomvattende formule je de meest complete eiwitondersteuning die je nodig hebt voor je training en herstel.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.