Sterkere wielrenners zijn snellere wielrenners. Een krachttraining kan gemakkelijk in je routine worden opgenomen, je prestaties verbeteren en je minder gevoelig maken voor blessures. Daarom hebben we speciaal voor wielrenners zoals jij een krachttrainingschema samengesteld. Er zijn twee soorten schema’s: één met gewichten en één zonder gewichten. In deze schema’s focussen we vooral op de benen en core. Je voert de schema’s in het begin twee keer per week uit, en na twee maanden voer je het één keer per week uit. Het beste moment om de krachttraining te doen is op een dag waarop je (niet te intensief) hebt gefietst. Dit geeft je lichaam de juiste tijd om te herstellen.

Klik op een oefening voor meer informatie over hoe deze uit te voeren, inclusief een video.

Schema wielrennen met gewichten

Dumbbell Squats
3 sets, 10 repetitions (been- en bilspieren)

Dumbbell Lunges
3 sets, 10 repetitions (been- en bilspieren)

Deadlift
3 sets, 10 repetitions (rug- en bilspieren)

Pull Up
3 maal tot je niet meer kunt (rug- en schouderspieren)

Spiderman Pushups
3 sets, 10 repetitions (arm- en schouderspieren)

Plank
3 maal 45 seconden (buikspieren)

Schema wielrennen zonder gewichten

Squats
3 sets, 15 repetitions (been- en bilspieren)

Lunges
3 sets, 15 repetitions (been- en bilspieren)

Burpees
3 sets, 10 repetitions (hele lichaam)

Push Ups
3 sets, 10 repetitions (arm-, borst en schouderspieren)

Back Extension
3 sets, 15 repetitions (rugspieren)

Plank
3 maal 45 seconden (buikspieren)

Aanbevolen producten

Ontdek een selectie van hoogwaardige producten, variërend van essentiële voedingssupplementen tot onmisbare trainingsaccessoires. Elk product is zorgvuldig gekozen om je krachttraining te ondersteunen en je algehele welzijn te bevorderen.
PURE Caffeine 200mg
Met PURE Cafeïne Capsules geef je je lichaam een betrouwbare en extra cafeïne boost! Deze capsules zijn ideaal voor onderweg, gemakkelijk te consumeren, volledig vegan en bevatten 120 capsules per verpakking. Perfect voor momenten waarop je dat extra beetje energie en alertheid nodig hebt.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
Intensive Pre-Train
De INTENSIVE PRE-TRAIN-formule is een geavanceerde pre-workout, samengesteld met een unieke mix van 13 krachtige ingrediënten. Deze formule is speciaal ontworpen om atleten van elk niveau te voorzien van de nodige energie, focus en drive voor topprestaties, keer op keer.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.