Hoewel je misschien denkt dat technische vaardigheden het belangrijkste zijn voor een goede hockeyspeler, is dat niet het volledige verhaal. Een top hockeyspeler moet naast goede techniek ook uitstekende fysieke conditie hebben, zoals uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht. Krachttraining voor hockey betekent dat je intensief traint met zware gewichten om kracht en explosiviteit op te bouwen.

Krachttraining verbetert niet alleen je capaciteit om zware gewichten te heffen, maar helpt ook je evenwicht aanzienlijk te verbeteren. Een stabiel evenwicht verkleint de kans op vallen en blessures. Wanneer je traint met de juiste techniek en vorm, ontwikkelen je spieren zich gelijkmatig, wat je balans ten goede komt. Mocht je toch geblesseerd raken, dan zorgt een goede fysieke conditie voor een sneller herstel. Spieren die gewend zijn aan de belasting van krachttraining, kunnen de druk van blessures beter weerstaan.

Specifieke oefeningen die gericht zijn op je belangrijkste spiergroepen zijn essentieel. Bij hockey gebruik je vooral de spieren in je kern, onderlichaam en dijen, zoals de adductoren, quadriceps, hamstrings en bilspieren.

Voor meer informatie over een specifieke oefening, inclusief een instructievideo, klik je op de oefening.

Schema hockey

Hang Cleans
3 sets, 12 repetitions (arm- en schouderspieren)

Squats
3 sets, 12 repetitions (been- en bilspieren)

Deadlifts
3 sets, 12 repetitions (rug- en bilspieren)

Chin-Ups / Pull-Ups
4 maal tot je niet meer kunt (rug- en arsmpieren)

Bench Press
3 sets, 12 repetitions (borst- en armspieren)

Bent Over Rows
3 sets, 12 repetitions (rugspieren)

Plank
3 maal 45 seconden (buikspieren)

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.