Krachttraining schema voor politie

Een introductie

Deze schema is speciaal samengesteld voor politie agenten en toekomstige wet handhavers. Het is een 3-daagse schema, die je kan uitbreiden naar vier of vijf dagen door de schema’s opnieuw uit te voeren die het beste bij jou passen. Deze schema is traint het hele lichaam, maar vooral de core (buikspieren/onderrug). Een sterke core helpt veel bij zelf-verdediging en is ook gunstig bij achtervolgingen.

Krachttraining schema voor politie

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je deze uit kunt voeren. Wij raden je aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies. Hardlopen is ideaal voor de Politie en daarmee kan je ook het beste overtollig vet mee kwijtraken.

Politie Schema Dag 1
(Borst/Armen/Buikspieren)

Bench Press
4 sets, 8 herhalingen

Close-Grip Push-Ups
4 sets, 10-12 herhalingen

Incline Dumbbell Bench Press
4 sets, 8 herhalingen

Jackknife
4 sets, 14-16 herhalingen

Preacher Curl
4 sets, 8 herhalingen

Side Crunches
4 sets, 12-14 herhalingen

Politie Schema Dag 2
(Rug/Schouders/Buikspieren)

Wide-Grip Pull-Up
25 herhalingen

Deadlifts
4 sets, 8 herhalingen

Russian Twist
4 sets, 12-14 herhalingen

Dumbbell Shoulder Press
4 sets, 8 herhalingen

Hanging Knee Raise
4 sets, 12-14 herhalingen

Dumbbell Bent-Over Row
4 sets, 8 herhalingen

Politie Schema Dag 3
(Been/Billen/Buikspieren)

Squats
4 sets, 8 herhalingen

Dumbbell Stepping Lunge
4 sets, 8 herhalingen

Leg Press
4 sets, 8 herhalingen

Plank
4 sets, 45 seconden

Standing Calf Raise
4 sets, 8 herhalingen

Cross Crunch
4 sets, 12-14 herhalingen


Voorkom blessures door veel gemaakte beginnersfouten

Veel beginners gaan fanatiek met krachttraining aan de slag, en lopen door het fout uitvoeren van oefeningen en over training vaak snel blessures op. Voorkom dat dit ook jou overkomt, door samen te werken met het team van Krachttrainingen.com.

Met ons online personal training programma maken wij voor jou een persoonlijk trainingsprogramma en voedingsschema op maat, gebaseerd op jouw lichaamstype, trainingservaring en doel(en). Klik hier voor meer informatie over het online personal training programma.


Wat heb ik nodig om te beginnen met trainen?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-halters

  Halters

  Een dumbbell set, oftewel halters, zijn een absolute vereiste voor het beginnen met trainen. De meeste oefeningen in het bovenstaande schema maken gebruik van dumbbells. Deze makkelijk verstelbare gewichtset is ideaal voor zowel mannen én vrouwen.
  Klik hier om halters te bestellen.

 2. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey protein te bestellen.

 3. koop-handschoenen

  Fitness Handschoenen

  Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen. Ook bieden de handschoenen een comfortabele en stevige grip en voorkomen eelt.
  Klik hier om fitness handschoenen te bestellen.