Krachttraining schema voor leger

Een introductie

Deze schema is speciaal samengesteld voor mensen die in het leger werken of willen werken. Naast een goede conditie is het belangrijk om deze krachttraining schema’s uit te voeren. Denk aan meer kracht, overtollig vet kwijtraken en uithoudingsvermogen. Deze 3-daagse schema is gefocust op het versterken van het hele lichaam, maar vooral de buikspieren die cruciaal zijn voor allerdaagse taken in het leger.

Krachttraining schema voor het leger

Klik op een oefening voor meer informatie over deze oefening, inclusief een video hoe je deze uit kunt voeren. Wij raden je aan om deze oefeningen te combineren met jog- en/of hardloop sessies. Een goede conditie is belangrijk in het leger, en met hardlopen kan je ook het beste overtollig vet kwijtraken.

Leger Schema Dag 1
(Armen/Borst/Buikspieren)

Bench Press
4 sets, 8 herhalingen

Incline Bench Press
4 sets, 8 herhalingen

Close-Grip Push-Up
4 sets, 8 herhalingen

Dips
4 sets, 8 herhalingen

Side Plank
4 sets, 45 seconden

Close-Grip Pull-Up
25 herhalingen

Jackknife
4 sets, 12-14 herhalingen

Leger Schema Dag 2
(Schouders/Rug/Buikspieren)

Deadlift
4 sets, 8 herhalingen

Military Press
4 sets, 8 herhalingen

Barbell Bent-Over Row
4 sets, 8 herhalingen

Spiderman Plank Crunch
4 sets, 12-14 herhalingen

Wide-Grip Pull-Up
25 herhalingen

Hanging Leg Raise
4 sets, 12-14 herhalingen

Leger Schema Dag 3
(Benen/Billen/Buikspieren)

Squats
4 sets, 8 herhalingen

Lunges
4 sets, 8 herhalingen

Bulgarian Split Squat
4 sets, 8 herhalingen

V-Ups
4 sets, 12-14 herhalingen

Leg Press
4 sets, 8 herhalingen

Bicycle Crunch
4 sets, 12-14 herhalingen


Voorkom blessures door veel gemaakte beginnersfouten

Veel beginners gaan fanatiek met krachttraining aan de slag, en lopen door het fout uitvoeren van oefeningen en over training vaak snel blessures op. Voorkom dat dit ook jou overkomt, door samen te werken met het team van Krachttrainingen.com.

Met ons online personal training programma maken wij voor jou een persoonlijk trainingsprogramma en voedingsschema op maat, gebaseerd op jouw lichaamstype, trainingservaring en doel(en). Klik hier voor meer informatie over het online personal training programma.


Wat heb ik nodig om te beginnen met trainen?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-halters

  Halters

  Een dumbbell set, oftewel halters, zijn een absolute vereiste voor het beginnen met trainen. De meeste oefeningen in het bovenstaande schema maken gebruik van dumbbells. Deze makkelijk verstelbare gewichtset is ideaal voor zowel mannen én vrouwen.
  Klik hier om halters te bestellen.

 2. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey protein te bestellen.

 3. koop-handschoenen

  Fitness Handschoenen

  Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen. Ook bieden de handschoenen een comfortabele en stevige grip en voorkomen eelt.
  Klik hier om fitness handschoenen te bestellen.