Krachttraining schema voor kickboksen

Een introductie

Deze schema is speciaal samengesteld voor kickboksers. Wil je naast jouw kickboks trainingen werken aan je kracht? Dan zijn deze schema’s ideaal voor jou. We raden je aan twee keer per week deze schema te volgen voor optimale resultaat.

Absolute Kracht vs Explosieve Kracht

Er zijn twee verschillende manieren om kracht te meten. Er zijn namelijk twee soorten krachten: de absolute kracht en de explosieve kracht. De “absolute kracht” is een kracht waarbij het alleen maar draait om hoeveel jij kan tillen in een trage snelheid. De ‘explosieve kracht’ is een relatief zware kracht die de sporter zo snel als mogelijk moet uitvoeren.

In de afgelopen decennia is krachttraining steeds meer mainstream geworden. De absolute kracht is niet de sleutel tot succes. Het balletje ligt bij jou. Wil jij veel sterker worden of ‘explosief’ worden?

Over het algemeen geldt dat het beter is om je te focussen op explosieve trainingen, wanneer je al zeer krachtig en sterk bent. Als je veel explosieve kracht hebt, maar niet sterk bent, dan is het beter om keihard aan de slag te gaan met krachttrainingen. Hieronder zijn twee schema’s, waarvan een absolute kracht en de ander explosieve kracht. Volg de gewenste schema die het beste past bij jouw doel.

Kickboks Schema Absoluut

Bench Press
4 sets, 6 herhalingen

Deadlifts
4 sets, 6 herhalingen

Squats
4 sets, 6 herhalingen

Incline Bench Press
4 sets, 6 herhalingen

Leg Press
4 sets, 6 herhalingen

Bicycle Crunch
4 sets, 12 herhalingen

Plank
4 sets, 45 seconden

Close-Grip Push-Up
4 sets, 6-8 herhalingen

Kickboks Schema Explosief

Close-Grip Bench Press
4 sets, 12 herhalingen

Bulgarian Split Squat
4 sets, 12 herhalingen

Incline Bench Press
4 sets, 12 herhalingen

Jackknife
4 sets, 14-16 herhalingen

Dumbbell Bent-Over Row
4 sets, 12 herhalingen

Squat Jumps
4 sets, 12 herhalingen

Hanging Knee Raises
4 sets, 14-16 herhalingen

Wat heb ik nodig om te beginnen met trainen?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die of een absolute vereiste óf heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product. Zo kan je snel aan de slag!

 1. koop-bokshandschoenen

  Bokshandschoenen

  De bokshandschoenen van het Nederlandse merk GOAT Boxing zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal en tillen je boksgame naar een hoger niveau. Er zijn diverse kleuren en modellen om uit te kiezen.
  Klik hier om bokshandschoenen te bestellen.

 2. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.
  Klik hier om whey protein te bestellen.

 3. koop-handschoenen

  Fitness Handschoenen

  Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen. Ook bieden de handschoenen een comfortabele en stevige grip en voorkomen eelt.
  Klik hier om fitness handschoenen te bestellen.