Een introductie

Deze schema is speciaal samengesteld voor boksers. Wil je naast jouw boks trainingen werken aan je kracht? Dan zijn deze schema’s ideaal voor jou. We raden je aan twee keer per week deze schema te volgen voor optimale resultaat.

Absolute Kracht vs Explosieve Kracht

Er zijn twee verschillende manieren om kracht te meten. Er zijn namelijk twee soorten krachten: de absolute kracht en de explosieve kracht. De “absolute kracht” is een kracht waarbij het alleen maar draait om hoeveel jij kan tillen in een trage snelheid. De ‘explosieve kracht’ is een relatief zware kracht die de sporter zo snel als mogelijk moet uitvoeren.

In de afgelopen decennia is krachttraining steeds meer mainstream geworden. De absolute kracht is niet de sleutel tot succes. Het balletje ligt bij jou. Wil jij veel sterker worden of ‘explosief’ worden?

Over het algemeen geldt dat het beter is om je te focussen op explosieve trainingen, wanneer je al zeer krachtig en sterk bent. Als je veel explosieve kracht hebt, maar niet sterk bent, dan is het beter om keihard aan de slag te gaan met krachttrainingen. Hieronder zijn twee schema’s, waarvan een absolute kracht en de ander explosieve kracht. Volg de gewenste schema die het beste past bij jouw doel.

Boks Schema Absoluut

Bench Press
4 sets, 6 herhalingen

Squats
4 sets, 6 herhalingen

Deadlifts
4 sets, 6 herhalingen

Incline Bench Press
4 sets, 6 herhalingen

Hanging Leg Raise
4 sets, 12 herhalingen

Close-Grip Bench Press
4 sets, 6 herhalingen

Russian Twist
4 sets, 12 herhalingen

Boks Schema Explosief

Bench Press
4 sets, 12 herhalingen

Squat Jumps
4 sets, 12 herhalingen

Incline Bench Press
4 sets, 12 herhalingen

Sumo Deadlift
4 sets, 12 herhalingen

Close-Grip Push-Up
3 sets, 12 herhalingen

Russian Twist
4 sets, 14-16 herhalingen

Dips
3 sets, 12 herhalingen

Aanbevolen producten

Ontdek een selectie van hoogwaardige producten, variërend van essentiële voedingssupplementen tot onmisbare trainingsaccessoires. Elk product is zorgvuldig gekozen om je krachttraining te ondersteunen en je algehele welzijn te bevorderen.
GOAT Bokshandschoenen
GOAT Boxing is een Nederlands boksmerk met producten van hoogwaardige kwaliteit. De handschoenen zijn geschikt voor zowel boksen als kickboksen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ontvang exclusief 10% korting op alle producten met de kortingscode KT10.
Micellar Casein Perfection
Dé perfecte shake om voor het slapengaan te nemen, met 20 gram hoogwaardige micellaire caseïne eiwitten voor een gestage afgifte van langzaam verteerbare eiwitten gedurende de hele dag en nacht. Deze shake is rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en is bovendien koolhydraatarm, suikerarm en laag in vet, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonde levensstijl.
Intensive Pre-Train
De INTENSIVE PRE-TRAIN-formule is een geavanceerde pre-workout, samengesteld met een unieke mix van 13 krachtige ingrediënten. Deze formule is speciaal ontworpen om atleten van elk niveau te voorzien van de nodige energie, focus en drive voor topprestaties, keer op keer.
deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde schema's

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.