Krachttraining Schema’s

Hier op Krachttrainingen.com zijn er meerdere gratis krachttraining schema’s beschikbaar die je kunt gebruiken door ze uit te printen of onze website te bezoeken. Bij het trainen is het belangrijk dat je een passend schema kiest bij jouw manier van trainen. We hebben om te beginnen zeven basis en zestien specifieke krachttraining schema’s voor verschillende doeleinden. Kies hier jouw type schema om te kunnen beginnen met je training!

Basis Krachttraining Schema’s

Thuis kracht trainen met de thuis fitness schema!

Veel mensen beginnen thuis met trainen en een ritje naar de sportschool zit er voor hen niet in. Daarom hebben we een krachttraining schema voor thuis, die je goed kunt uitvoeren met alleen een set halters. Die kun je onder aan de pagina aanschaffen of in elke degelijke sportwinkel kopen. We raden je aan een hoog aantal kilo´s aan gewichten te halen zodat je voorbereid begint en meer kunt variëren.

krachttraining schema voor gevorderden

Trainen op de sportschool, beginners en gevorderden.

Verder hebben we nog twee schema’s waarbij je wél in de sportschool moet zijn, één voor beginners en één voor gevorderden. Deze full-body krachttraining schema’s zullen je helpen je lichaam te versterken en je spieren optimaal te laten groeien. Wij kiezen voor full-body trainingen omdat dit het meest efficiënte is. Bij veel mensen is het zo dat de spieren zodanig herstellen, dat het geen zin heeft om een schema op te splitsen.

krachttraining schema voor spiermassa

Massa trainen met onze spiermassa schema.

Daarnaast hebben we een krachttraining schema voor het opbouwen van spiermassa. Dit is een krachtige training specifiek voor mensen die snel willen groeien en daarbij ook echt ervoor gaan. Hierbij raden we aan om goed te letten op je voeding en ook supplementen te nemen. Mensen die spiermassa willen kweken moeten veel eiwitten en koolhydraten binnen krijgen.

krachttraining schema om af te vallen

Afvallen met behulp van krachttraining.

Wil je liever afvallen? Met onze krachttraining schema voor afvallen versterk je jouw lichaam en spieren en werk het vet van je lichaam af. Deze schema is specifiek gemaakt voor mensen die liever een paar kilo’s minder willen wegen en willen weten hoe dit te combineren met krachttraining. Hierbij is het vitaal dat je naast het krachttrainen veel werkt aan cardio en zéér goed let op wat je eet én hoeveel je eet. Voeding is namelijk het belangrijkste factor in het verliezen van de vetrolletjes op je buik!

Split-body schema voor 4 dagen

Split-body schema’s zijn één van de meest populaire schema’s onder de professionele krachttrainers. Meestal wordt er in het begin met een full body schema getraind om de spierverzuring te minimaliseren, aangezien het voor sommigen erg demotiverend kan zijn. Ook is het voor een beginner makkelijker om de hoeveelheid repetitions laag te houden, aangezien ze de oefeningen nog moeten leren.

Brandweertest krachttraining schema

Brandweermannen krachttraining schema

Dit effectieve vierdaagse trainingsschema brengt je in fysiek in goede staat ter voorbereiding van de brandweertest en overige dagelijkse werkzaamheden. Bij het maken van de schema hebben we voorál gelet op de dagelijkse werkzaamheden van een brandweerman inclusief veel trappen lopen, cardio, zware objecten dragen en gebruik van eigen lichaamsgewicht tijdens de training.

Sportgerichte Krachttraining Schema’s

Voetbal krachttraining schema

Wil je naast het voetballen ook krachttrainen? Deze trainingsschema is speciaal voor voetballers. Naast veel cardio kunnen voetballers ook veel baat bij krachttrainen hebben. Denk aan meer kracht in de benen of een sterkere core, wat tevens ook helpt bij cardio.

Tennis krachttraining schema

Beter tennis spelen door middel van krachttraining? Krachttraining bij tennis helpt het voorkomen van blessures, bevorderd jouw behendigheid en geeft je meer kracht. Deze schema brengt jouw tennis skills naar een nieuw niveau!

Kickboks krachttraining schema

Wil je bij het kickboksen harder stoten of harder trappen? Deze schema is speciaal samengesteld voor het krachttrainen naast het kickboksen. Voorkom blessures en verhoog je absolute en explosieve kracht met dit trainingsschema.

Boks krachttraining schema

Beter voetwerk en harder stoten? Naast cardio en schaduwboksen is krachttraining een perfect idee om je boks prestaties te verbeteren. Zoals Muhammad Ali ooit zei: ´Float like a butterfly, sting like a bee´.

MMA krachttraining schema

Mixed Martial Arts is een hedendaagse rage. Tegenwoordig trainen veel vechters een combinatie van meerdere vechtkunsten tegelijkertijd. Verbeter je MMA-prestaties met de hiervoor bestemde krachttraining schema.

Carrièregerichte Krachttraining Schema’s

Politie krachttraining schema

Werk jij of wil jij werken bij de politie? Dan is deze schema perfect voor jou. Een drie-daagse workout die je lichaam pusht naar het volgende level. Denk aan achtervolgingen of worstelingen, bouw kracht op om beter te presteren bij je dagelijkse taken

Leger krachttraining schema

Ben jij van plan om bij de Defensie te werken, of doe je dat al? Deze krachttraining schema is speciaal daarop afgestemd. Denk aan een ijzersterke core, beter kunnen rennen, springen, dragen en klimmen. Deze 3-daagse schema maakt jouw lichaam klaar om heldendaden te verrichten.

Brandweer krachttraining schema

Brandweermannen hebben het fysiek zwaar. Denk aan mensen tillen uit de brand, of iemand uit het puin trekken. Met deze 3-daagse krachttraining schema, speciaal voor brandweermannen, ben je beter voorbereid op zulke situaties. Neem jouw lichaam naar het volgende niveau en presteer beter dan ooit tevoren met deze trainingsschema.

Zittend beroep krachttraining schema

Lange uren achter een bureau zitten is slecht voor het lichaam. Heb jij al last van je nek of rug gekregen? Deze schema speciaal samengesteld voor mensen met een zittend beroep, zal je helpen je core te versterken zodat je een goed postuur behoud en kwaaltjes vermijd.

Spiergroep Krachttraining Schema’s

Buikspieren schema

Deze zeer effectieve buikspierschema kan jouw buikspieren naar het volgende level brengen. Deze schema focust puur op de buikspieren en core, iets dat voor iedere sport en lifestyle belangrijk is. Dit is een 1-daagse schema, welke 2-3 keer in de week uitgevoerd moet worden voor optimale groei van je buikspieren.

Borstspieren schema

Wil jij sterke en grote borsten ontwikkelen? Met deze borstspieren schema neem je jouw borstspieren naar het volgende level. Spierpijn gegarandeerd! Voer deze schema minstens twee keer per week uit voor optimale groei van de borstspieren.

Beenspieren schema

Zoals velen zeggen: “Don’t skip leg day!”. Zoek je een effectieve schema om je benen sterker en groter te maken? Deze schema neemt jouw benen gegarandeerd naar het volgende level. Deze 1-daagse schema dient 2 dagen per week uitgevoerd te worden voor optimale resultaat.

Bilspieren schema

Voor vrouwen zijn de billen het belangrijkste lichaamsdeel om te trainen. Maar ook voor mannen kan deze schema effectief zijn. Ontwikkel strakke en sterke bilspieren met deze 1-daagse schema die je meerdere keren kunt uitvoeren voor het beste resultaat.

Rugspieren schema

Een sterke rug is cruciaal voor het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen tillen en een goed postuur houden, waarbij je de kans op kwaaltjes verlaagd. Vermijd pijn in de rug, schouders en nek met deze één-daagse rugschema.

Schouderspieren schema

Schouders worden vaak vergeten, maar zijn belangrijk om te trainen om kwaaltjes te voorkomen. Ook zie je er beter uit met een paar brede schouders. Gebruik deze 1-daagse schema speciaal ontwikkelt om de schouders sterk en groot te maken.

Armspieren schema

Armspieren zijn wellicht de meest getrainde spieren. Deze schema speciaal ontwikkelt om de armspieren naar het volgende level te brengen. Wil jij de brede look en vol zelfvertrouwen de zomer door? Dan zijn armspieren niet te vergeten. Voer deze schema minstens twee keer in een week uit voor optimaal resultaat.

Wat heb ik nodig om te beginnen met trainen?

Hieronder laten wij je enkele producten zien die – naast een sportschool abonnement – óf een absolute vereiste zijn óf simpelweg heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen. Deze producten kun je vrijwel direct bestellen via de link vermeld onder ieder product.

 1. koop halters

  Halters

  Een dumbbell set, oftewel halters, zijn een absolute vereiste voor het beginnen met trainen. De meeste oefeningen in het bovenstaande schema maken gebruik van dumbbells. Deze makkelijk verstelbare gewichtset is ideaal voor zowel mannen én vrouwen.

  Klik hier om halters te bestellen.

 2. koop fitness handschoenen

  Fitness Handschoenen

  Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen. Ook bieden de handschoenen een comfortabele en stevige grip en voorkomen eelt.

  Klik hier om fitness handschoenen te bestellen.

 3. koop-optrekstang

  Optrekstang

  De optrekstang van Iron Gym is een must-have voor krachttrainers die hun rugspieren én armen serieus willen trainen. Je kunt het gemakkelijk aan je deuropening monteren om vervolgens thuis op je gemak pull-ups en chin-ups te beoefenen.

  Klik hier om een optrekstang te bestellen.

 4. koop-whey

  Whey Protein

  Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld. Het bevat een volledige hoeveelheid van alle essentiële aminozuren die men nodig heeft. Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer.

  Klik hier om whey protein te bestellen.

4 reacties op “Krachttraining Schema’s”

  1. Beste Robbe,

   Er zullen binnenkort gloednieuwe schema’s op de website komen, inclusief sport- en beroepsgerichte krachttraining schema’s. Blijf ons daarom bezoeken! Als je een idee hebt voor een specifiek schema horen wij dat natuurlijk graag.

   Trainse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *