Laat je niet misleiden door slimme marketing technieken. Leer hoe labels de waarheid op een sluwe wijze verbergen en leer welke producten je moet vermijden. Waarschuwing! Voedingsbedrijven maken misbruik van je nieuwjaarswens om fit te worden. Goede marketing laten producten er vaak mooier en gezonder uitzien dan ze zijn, maar meestal proberen de bedrijven er alleen maar meer geld mee te verdienen. Deze bedrijven hebben niet het beste voor hun klanten voor. Nogmaals: laat je niet misleiden.

De volgende voedingsmiddelen zijn wolven in schaapskleren, vermomd als gezonde voedingsmiddelen, maar de realiteit is toch echt heel anders. Het is net als het einde van elke Scooby Doo episode… Je haalt het masker weg en de waarheid wordt onthult.

1. Vetvrije yoghurt

Veel nieuwe lijners zien de woorden “vetvrij” op een verpakking staan en zijn al meteen verkocht. Letterlijk en figuurlijk. Het opnemen van yoghurt in je dieet is afhankelijk van je doelen die je behalen wilt, maar vetvrije yoghurt kan jouw proces zeker verhinderen. Het probleem met vetvrije yoghurt is dat het niet suikervrij is. Doordat het vet uit yoghurt gehaald is, smaakt yoghurt niet lekker meer. Om dit probleem te verhelpen worden er grote hoeveelheden suiker gebruikt om yoghurt op smaak te brengen. Bovendien zijn diverse van deze soorten yoghurt ook gemaakt met verdikkingsmiddelen. Deze onnatuurlijke toevoegingen zijn nooit goed. Jij denken dat je goed bezig was…

2. Dieet Soda

Dieet soda is calorie-vrij. Veel mensen die aan de lijn zijn en in de stemming zijn voor iets ontzettends zoet, denken dat dieet soda een go-to drank is. Hoewel er inderdaad geen calorieën in zitten, zit light frisdrank bomvol chemische stoffen die je een opgeblazen gevoel en hoofdpijn kunnen geven en het risico op hart en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen kunnen verhogen. Mensen die met enige regelmaat frisdrank drinken, hebben vaker de neiging naar zoetige versnaperingen. Een dieet volhouden wordt tien keer zo moeilijk, wanneer jij de hele dag naar zoetigheden hunkert.

3. Vetvrije aardappelchips

Welke lijner zou het niet missen? Die knapperige chips met een heerlijke zoute smaak? Zelfs als het verlangen ernaar zo overweldigend is, is het kiezen voor vetvrije chips geen goede keus. Vetvrije chips is vaak gemaakt van diverse vetvervangers. Vetvervangers worden gemaakt door toevoeging van koolhydraten (maltodextrine, polydextrose, et cetera), chemisch gewijzigde vetzuren (Olestra) of eiwitproducten in plaats van vet. Deze vervangingen hebben minder calorieën en laten voeding ook nog steeds goed smaken. Daarnaast brengen ze een betere textuur aan in je voeding.

Dat klinkt als een win-win situatie, maar het is allemaal puur schijn. Althans, eigenlijk totaal niet puur dus. Dat vetvervangers slecht voor je zijn is nog niet wetenschappelijk bewezen. Echter klagen veel mensen over hun spijsvertering na het eten van gerechten die bereid zijn met vetvervangers. Daarnaast neemt je lichaam niet goed vitamine A, D en E op, doordat Olestra niet wordt verteerd of geabsorbeerd.

Wil je toch een lekkere hap knapperige chips voor bij de film op een druiperige regenachtige middag? Maak dan je eigen chips met zoete aardappels.

4. Vetarm ijs

Vetarm ijs heeft vergelijkbare problemen als de magere of vetvrije yoghurt. Natuurlijk lijkt het gezonder, omdat er minder vet gebruikt wordt. Echter is er bij vetarm ijs, evenals bij vetvrije yoghurt grote hoeveelheden suiker nodig. Vaak in de vorm van high-fructose maïssiroop. High-fructose maïssiroop is een van de belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid. Het ondernemen van stappen om dat ingrediënt uit je dieet weg te laten, zal je altijd goed doen.

5. Suikervrije chocolade

Veel suikervrije chocolade bevatten verschillende suikeralcoholen. Bij veel mensen veroorzaken deze suikeralcoholen problemen voor de spijsvertering, zoals gasophoping, een opgeblazen gevoel, diarree en/of constipatie.
Omdat de chocolade suikervrij is, betekent het niet dat je meteen een hele reep op moet eten. Het bevat nog steeds calorieën en vet. Laat je niet misleiden door suikervrije voeding.

6. Fruitdranken

De beroemde “gemaakt met echt fruit” slogan is lastig. Natuurlijk wordt er wat fruit in het sap gebruikt, maar als je het etiket goed en doorgrondig leest, zal je merken dat je waarschijnlijk veel suiker, high-fructose maïssiroop of smaakverbeteraars drinkt en allerlei andere chemische toevoegingen. Vruchtendranken zijn ook torenhoog in calorieën. Het drinken van fruitdranken doet jouw caloriearme dieet niet ten goede. Ze bieden je misschien wel de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C, maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen.

Goede Voeding Oefeningen

Eet echte onbewerkte voeding, maar eet wel met mate. Als je fruit wilt, kies dan eerder voor een appel, dan voor appelsap. Natuurlijke voedingsmiddelen zijn het beste. Als je voeding dichtbij de bron eet, dan hoef jij je geen zorgen te maken over een veelvoud aan toegevoegde schadelijke chemicaliën. Het beste wat je voor jezelf kunt doen is om het etiket van de ingrediënten goed te lezen. Als er honderd ingrediënten – bij wijze van spreken – in een product zitten, dan kan je het product beter in de winkelschappen laten staan.

deel dit artikel via
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email
Vragen en Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde artikelen

Boost Je Kracht!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en til je training naar een hoger niveau! Ontvang exclusieve kortingen en het laatste nieuws direct in je inbox.